Jos käytät kaupan valmiita puruja, niin tamppaa ja tamppaa ihan kunnolla. Annostele kahvia siten, että sihtiin jää about 2 mm:n ilmarako tamppauksen jälkeen. Pääset luultavasti johonkin 20-30 sekunnin valumisaikaan. Jos keitin menee "tukkoon", niin lopeta ajoissa ja tamppaa seuraavan kerran vähän vähemmän. Yleensä melko raju tamppaus kaupan purujen kanssa tuottaa hyvän valumisajan. Kahvin kuuluu valua hitaana norona, ei virrata voimakkaasti ja nopeasti.
Jos jauhat itse, mikä on kaikkein suositeltavinta oli kahvin valmistustapa mikä tahansa, tilanne on toinen. Kovin hienoksi jauhettu ja "rasvainen" kahvi saa tampattuna filtterin tukkoon. Esa jo tuossa ennustikin mitä pumpulle ajanoloon tapahtuu.
Yhdellä tutullani on samanlainen, vähän iäkkäämpi Krupsin "entry" -malli. Kyllä sillä ihan hyvää kahvia saa. Kuten Esa sanoi, jostakin on aloitettava ja taivas on sitten rajana... Vaatimaton teho vaatii mielellään tuoreita papuja. Tuttuni on töissä Hakaniemessä ja käy aina hallissa Parhialalla jauhattamassa itselleen mahdollisimman pienen määrän papuja kerrallaan. Näin hänen "valmiiksi jauhetut" purunsa ovat aina melko tuoreita. Parhialalla on kysytty mihin koneeseen kahvi jauhetaan, kun kertoo että pieneen Krupsin pumppukeittimeen, niin jauhatus on aina sopiva. Tampperina on tyhjä lasinen kanelipurkki, sattumalta sopivasti filtterin kokoinen! Parhialan tuoreita puruja tampataan vain kevyesti.
Jos et välttämättä tarvitse niitä kuplia maitoosi, niin kuumenna maito mikrossa, kuten Cafe au Laitin ja Galaon juojat tekevät.