Täytyy kyllä mainita, että jos ongelmana on kitkeryys (eli klassinen yliuuttamisen tuottama makuvirhe - kitkerä->yliuutettu, hapan->aliuutettu, noin pähkinänkuoressa, jos lähdetään siitä että pavut ovat priimaa), niin uuttolämpötilan nosto tuskin parantaa tilannetta (91->94)? Lämpötilan lasku sitävastoin kyllä. Samoin kuin uuttoajan lyhentäminen tai karkeampi jauhatus.
Lähtökohtaisesti käsipumpulla ja sähköpumpulla toimivat keittimet tekevät erimakuista kahvia.
Manuaalipumpun paineet usein lienevät pienemmät, joten jos se huvittaa, niin voihan aina myös kokeilla tiputtaa uutopainetta alemmas. Ensi hätiin vaikka 8barin tienoille? Vaikka suoranaiseen käsipumpullisen uuttoprofiiliin ei kyllä ihan 'peruskeittimillä' päästä.
Europiccolan filtterikopasta en tähän hätään muista, olisiko se aika lailla pienempi kuin e61-kopat?
Pienempään koppaan vaihtamalla (tai alitäyttämällä) saa miedompaa kahvia (jos oletetaan että vesimäärä on suht sama), mikäli Izzon kahvi maistuu liian stydiltä (vahva kahvihan on "vain vahvaa kahvia" eikä sillä sinänsä ole tekemistä yli- tai aliuuttumisen kanssa - paitsi että määrä tietenkin vaikuttaa uuttoaikaan, jos jauhatuksella ei sitä kompensoida).
Pelkkä annostuksen pienentäminen siis samalla lyhentää uuttoaikaa (jos jauhatus pidetään samana) sekä vähentää yliuuttumista. Sitä kokeilisin ensi alkuun, koska se ei vaadi kovin paljoa.
Vaaleapaahtoisilla tosin helposti menee turhan hapokkaan puolelle, mutta sitten vaan jauhatusta tiukemmalle blondien kanssa.
Tulipa sekava viesti, nyt on näköjään vaikea keskittyä pelkästään tähän... toivottavasti siitä saa jotain tolkkua.