Komppaan kyllä Jiiteetä. Oli kyllä aika, jolloin kofeiiniton kahvi tarkoitti vielä pahaa kahvia, mutta ei onneksi enää. Kofeiininpoistoprosessin tekniikka ja hallinta ovat kehittyneet entisestä. Eivätkä nykyiset tekniikat ole niin hurjia kuin ennen. Itse ostelen silloin tällöin Mokkamestareiden kofeiinitonta espressoa.
Tekniikka varmasti kehittynyt myös joo, mutta nykyään sentään huippukahvit viedään käsittelyyn erikseen ja ne saadaan sieltä ulos erikseen huippulaatuisena. Olikohan se viime vuonna kun Squaremilellä oli myynnissä hondurasilainen kofeiiniton espressopaahtona. Aivan huikean hyvää kahvia ja ikinä en olisi sitä kofeiinittomaksi tunnistanut.
Mutta edelleen valtaosa markkinoilla olevasta kofeiinittomasta on juuri tuota karseata litkua, johon käytetään kaikki ylimääräinen sekundalaatuinen papu.