Moi,
minäkin ostin juuri tuon Cloerin sähkökäyttölisen pannun, koska minusta ei aamuisin ole lieden vieressä vahtijaksi ja haluan säästää sähköäkin. Olen siis suodatinkahvinkeittimeen (ja kahvin jälkeiseen etovaan oloon, johtuuko siitä, että kaupan valmiiksi jauhettu kahvi on vanhaa?) kyllästynyt aloittelija, joka ei ainakaan vielä halua ostaa varsinaista espressolaitetta. Olin Ranskassa viikon matkalla, ja vau, mitä kahvia siellä oli. Tuli pakko yrittää saada omaakin kahvia paremmaksi. Maidon vaahdotan käsin patterikäyttöisellä vaahdottimella.
Itsellä mokan keitto vielä vähän hakusessa, olen parilla eri kahvilla kokeillut. Eihän se varsinaisesti pahaa ole ollut, mutta ei kovin kummoistakaan. Seuraavaksi lienee pakko ostaa oikea kahvimylly (ihan vain se 50€ Krups Grind Expert, riittänee mokkaan), "silppurimyllyllä" ei tule hyvää, jätän sen yrttien, kuivattujen chilien ja pellavansiementen jauhamiseen, johon sopii hyvin.
Osaako joku antaa vinkkejä nimenomaan tuon sähköisen Cloerin kanssa kahvin valmistamiseen? Käytättekö kuumaa vai kylmää vettä? Jos kuumaa, jäähdytättekö sitä hetken vedenkeittimen jälkeen? Jos jauhatte Krupsin Grind Expert -kahvimyllyllä, mikä suunnilleen on oikea karkeus (1-17)? Miten paljon painatte kahvipurua, kovasti ei saa tampata tietenkään?
Kun saan oikean myllyn jauhan Cremasta ostettua Lucaffe-kahvia, ok? Entä Lidlin espressopavut?
Olen kyllä lukenut täältä jo paljon keskusteluita (hieno palsta!), ja tiedän että kahvin ja jauhatuksen tulee olla tuoretta ja oikeaa karkeutta. Karkeusohjeet tuntuvat jonkin verran vaihtelevan mokkapannulle täällä, joten se on vielä vähän epäselvää. Mutta nimenomaan nyt haen vinkkejä juuri tämän sähkökäyttöisen pannun kanssa, koska ilmeisesti sillä on jonkin verran eroa alumiinisiin liedellä lämmitettäviin mutteripannuihin.
Kiitos etukäteen
.