Esim. Crema.fi verkkokaupassa myydään La Pavonin Eurobar De Luxe -espressokeitintä
hintaan 495 euroa, liekö lähtökohtaisesti jo huono keitin koska se on varustettu
painekahvalla ? Lainaus Creman esittelystä:
Kaikki on suhteellista, mutta ko. keitin ei hintalaatusuhteeltaan ole kauhean hyvä. Ei pelkästään painekahvan vuoksi, vaan siksi että se on aika kevytrakenteinen keitin, mutta maksaa yhtä paljon kuin järeämmät.
Jos esim. Delonghi on valmistanut jo kymmeniä vuosi espressokeittimiä paineistetulla kahvalla ja kahvi olisi huonoa
luulisi että asiakkaat olisivat jo kaikonneet ja tehdas olisi lopettanut.
Maailma ei valitettavasti toimi noin yksinkertaisesti. Suurten laitevalmistajien tarjontaa ja menestystä ohjaavat ihan muut tekijät kuin lopputuotteen absoluuttinen laatu. Esimerkiksi: Krups pistää joka vuosi ihan uudenlaisen leivänpaahtimen ulos, mutta syynä ei ole se että he keksivät vuosittain huomattavasti paremman tavan paahtaa pari leipäviipaletta.
Painekahvat on alunperin kehitetty avittamaan keittimiä, jotka eivät kykene tuottamaan kunnollista cremaa. Sitten valmistajat ovat ruvenneet laittamaan niitä myös koneisiin, jotka tuottaisivat creman muutenkin. Kahvan avulla saa ihan ok shotin aikaiseksi varmemmin kuin muuten, mutta siihen se jää. Painekahvaespresso ei ole tarkkaan ottaen espressoa, koska uutto on erilainen - lähempänä suodatinkahvia.