Varmaan melko ahkeraan saa sekoittaa, ettei tule epätasaista. Toki tuolla tavallahan se kahvi alunperinkin on paahdettu.
Sellainen viiden euron kaasupoltin wokkipannun alle voisi tehdä hommasta vähän helpommin hallittavan. Paahtolämmöt on hiiligrillin lämpöhaitarin ihan alapäässä, joten aika varovasti saa ainakin laittaa hiiltä.
Niin, ei kai siinä ole niinkään kyse tasaisuudesta vaan perinteisestä fiiliksestä. Itse käyttäisin vanhaa rännäriä Grillissä, mutta Etiopiassa käytetään matalaa Vokkimaista pannua hiilillä. Pavut pestään ensin. Hidastaisiko kosteus myös paahdon alkua?
Tässä viedoa aiheesta:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jwGuJcLJfKw[/youtube]
Nuotiolla olen itse kahvia paahtanut. Hyvää siitä tulee, kun jauhaa morttelilla ja keittää pannukahvia. Espressokeittimeen tai suodattimeen ei sellainen kahvi mielestäni kuulu. Ei kai kukaan ala paahtamaan noin kahvia saadakseen laadukasta ja tasaista jälkeä. Mutta pitääpä kokeilla seuraavalla eräreissulla taas luonnossa paahtamista.