Kahvikeskustelu > Baristatekniikka
"Turkkilaisen" kahvin valmistus
<< < (2/21) > >>
Tuomas:
...mutta ole valmis. Kun kahvi kuohahtaa läpikotaisin, ota se heti liedeltä...
Tuomas:
...ja kaada puolet kahvista kuppiin.
Tuomas:
Laita kahvi sekunniksi levylle, että se kuohahtaa hieman ja saa lisää vaahtoa ja kaada loputkin kuppiin.

Muista, että kahvi kaadetaan kuppiin puruineen. Uuttuminen jatkuu hetken kupissa purujen laskeutuessa. Jos purut eivät tule kuppiin, jää kahvi laihaksi liemeksi.

Jos keität kahvin muutaman kuppiin kerralla jaa se tasaisesti molemmille, että molempiin kuppeihin tulee vaahtoa ja puruja.
Tuomas:
Siinäpä se. Anna kahvin laskeutua ja nauti rauhassa. Älä sekoita sokeria tai lisää maitoa, sillä se saa purut vain liikkeelle. Sokeri lisätään keittovaiheessa, ei jälkikäteen. Maito ei kuulu tähän tyyliin.
Tuomas:
hupsista, tämän olisi kai pitänyt olla siellä Baristatekniikassa. Pystyykö sen sinne vielä moderoijat siirtämään.  :oops:
Navigaatio
Viestien etusivu
Seuraava sivu
Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta