Kahvikeskustelu > Baristatekniikka
"Turkkilaisen" kahvin valmistus
<< < (21/21)
OskuK:

--- Lainaus käyttäjältä: cartman - Marraskuu 27, 2013, 16:04:40 ip ---Jee, Petromaxin liesiversio. Upea!

--- Lainaus päättyy ---

Minustakin hieno. Mutta ainokainen minkä löysin.
Jani73:
Turkish sand coffee

http://youtu.be/vXPZW8B93S0
PaljonMaitoa+VahvaaKahvia:

--- Lainaus käyttäjältä: Jani73 - Toukokuu 05, 2015, 21:42:27 ip ---Turkish sand coffee

http://youtu.be/vXPZW8B93S0

--- Lainaus päättyy ---

Omien kokemusten mukaan väittäisin, että liikaa kiehutteli tuossa tuota kahvia. Pistävä maku tulee siihen ja jotenkin vetistää sitä kokonaisuutta jos noin paljon keittelee. Toisaalta olen ymmärtänyt, että tuolla turkissa juurikin liikaa maun kustannuksella himoitsevat sitä vaahtoa siihen.
Tuomas:
Joo, ja lopulta on niin, että vaahto häviää, jos liikaa kiehuttelee. Istanbulissa pääsin pari kertaa syksyllä katsomaan vierestä kun kahvin minulle keittivät ja kahdessa kiehautuksessa pitäytyivät ja nopeassa sellaisessa.

Mutta halvalla induktio pannulla ja puhtaalla hiekailla saattaisi ratkaista tuon liesi ongelman. Asiaa olen usein miettinyt. pitäisi vaan kokeilla toimisiko. Pitäisi vaan siivilöidä hiekkaa ja varata pieni paistinpannu siihen käyttöön...
PaljonMaitoa+VahvaaKahvia:

--- Lainaus käyttäjältä: Tuomas - Toukokuu 10, 2015, 22:17:04 ip ---Joo, ja lopulta on niin, että vaahto häviää, jos liikaa kiehuttelee.

--- Lainaus päättyy ---

Voi olla. Itse saan kyllä enemmän vaahtoa kahdella kiehautuksella. Siitä ei mene suurtakaan hetkeä kun maku muuttuu täysin hirveäksi vetisenkitkeräksi. Jos turkkilaiseen päästää yhtään yli, niin se on todella juomakelvotonta ja itselläni on tässä kohtaa vielä hyvin vaahtoa kahvissa.

Käytössä sellainen adapterilevy ja induktio. Keraamisellakin kyllä tuli matkaolosuhteissa hyvä kertakiehautuksella.
Navigaatio
Viestien etusivu
Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta