Eli lähtökohtana oli taas hyvin likainen Mazzer Mini-E. Annostelin ohjeen mukaan korkillisen Grindzia, noin 40g. Ohje pyysi laittamaan myllyn asentoon "medium". Säädin sen noin suodatinkarkeudelle ja puhalsin papanat läpi.
Ne tulivatkin hyvin vauhdikkaasti. Kätevä temppu oli tukkia Mazzerin suppilon suu ja vapauttaa möhnät ajon jälkeen - muuten ne lensivät vähän pitkin pöytää.
Ensimmäisen ajon tulos ei ollut kauhean hyvä. Myllyn putkessa (josta olen säleikön poistanut) oli yhä paljon kahvinmuruja, ja terissäkin jonkun verran.
Säädin myllyn lähes espressokarkeudelle ja tein uuden ajon. Nyt putki oli aika tyhjä ja terät vaikuttivat täysin puhtailta, vaikkakin pölyisiltä. Hienoa jauhomaista pölyä oli vähän kaikkialla, kuivat Grindzit pölyävät selvästi enemmän kuin rasvaiset pavut.
Totuus oli kuitenkin hieman toinen. Päätin nimittäin puhdistaa terät vielä käsin. Ohjeen mukaanhan seuraavaksi olisi pitänyt huuhdella mylly kahdella satsilla (80g!!!) papuja.
Kun rupesin ruoppaamaan teriä, paljastuikin että kaikki kahvi ei ollut putsautunut, vaan pelkästään peittynyt pölyyn. Teristä irtosi siis harjaamalla vielä melkoinen määrä kahvia. Alaterät olivat varsin puhtaat, yläterät taas eivät niinkään.
Puhdistustulos oli parempi kuin riisillä (kovalla sellaisella), mutta jätti silti toivomisen varaa. Käsin puhdistamalla teristä saa merkittävästi puhtaammat, ja jauhatuskammiota Grindzit eivät tietenkään putsaa käytännössä ollenkaan. Sitä varten tarvittaisiin räjähteleviä tabletteja - jos joku muistaa vielä tämän TMC:ssa esiintulleen tempauksen...