Ristretto
Kahvikeskustelu => Kahvit ja pavut => Aiheen aloitti: Juqi - Huhtikuu 01, 2008, 11:17:28 ap
-
Onkos joku testaillut ko. kahveja? Niitähän saa Eiringiltä (http://www.eiring.fi) Helsingistä. Ovatko pavut olleet tuoreita jne.?
Passalacqua (http://www.passalacqua.com/index_eng.htm)
-
Ostin tuota merkkiä kerran Töölöstä yhdestä kivijalkakaupasta. Se ei ainakaan ollut tuoretta. Kannattaa ehkä ostaa mieluummin Eiringiltä tuon merkkisiä kahvikuppeja, nehän on aika kivoja. Tuoretta papua saa mun kokemuksen mukaan varmimmin Stockan Robertsilta. Edes K-Centralen ei ole lähtenyt tuohon tuoreuskisaan mukaan. Kumma että eivät edes tiedä paahtopäiviä. :roll:
-
Kokeiltu on; oikein hyvä Etelä-Italialainen paahto. Valmiiiksi jauhettua saa Helsingissä esim Albertin-kadun M-kauppiaalta; n. 400 metriä KC:lta.
Miellyttävä ja runsa loppumaku, suosittelen!
-
Passalacquan Moanaa sain kilon pussin. Oikein tummaa öljyistä papua, luulin jo että varmaan tyystin robustaa, mutta väittävät päinvastoin jotta ei.
Aika maanläheinen meninki kuitenkin, ei oikein meinaa tippua myllynteriin nuo pavut...
-
Nyt muutaman päivän hörppineenä voinee todeta, että "italialaisin" kahvi, jota olen aikaan saanut, on tullut tuolla pavulla.
-
Onkos joku testaillut ko. kahveja? Niitähän saa Eiringiltä (http://www.eiring.fi) Helsingistä
Vuosia sitten kilon käytin täysautomaatin läpi ja siinähän se meni, mutta ei antanut rahoille vastinetta ihan kuitenkaan. Voisi nyt kokeilla joskus oikealla koneella.
-
Koska tuo papu oli niin tähmäistä, ettei oikein pudonnut myllyyn, laitoin siihen hiukan kuivempaa papua mukaan, ehkä 1 osa monsunimalabaria, yksi osa Lavazzaa ja 8 osaa tätä Moanaa. Ei voi sanoa ettenkö olisi tykännyt sotkustani. Saatanpas hankkia toistenkin tämän merkin papua.
-
Lavazzaa
Lavazza on ainoa näistä suurista eurooppalaisista kahvilabrändeistä jonka ristretto on joka kahvilassa minusta yksinkertaisesti pahaa. Kaikki muut (Segafredo, Illy, Ionia, Hausbrandt yms..) ovat keskimäärin vähintään juotavia. En ole Lavazzan papuja itse koneella koskaan tehnyt, niin kysyisinkin että osaisitko arvata mitä ne oikein tekevät toisin. Varsin tasalaatuisesti pahaa nimittäin ne niiden espressot ympäri eurooppaa.
-
Olen yrittänyt keksiä mistä tätä saisi sopuisasti, mutta en ole onnistunut. Jos hinta on ollut ok, niin posti on ollut koominen, ja paahtimo itse ei toki vastaa mihinkään yhteydenottoon ;-)
-
En ole Lavazzan papuja itse koneella koskaan tehnyt
Päivitys tähän. Niiden vähemmän robustainen vaalean ruskea halpis sekoitus on ihan ok halpiskahvia. Saa tehtyä niin turkkilaiset kuin espressotkin. Se tummepi espressona myyty, jossa on enemmän robustaa on kyllä juuri sitä missä halvat robusta sekoitukset menevät metsään ainakin omaan makuun. Maitokahvina saa juotua.