Mikäs tämä nostokikka olikaan?
Omat kokemukseni noston osalta rajautuivat siihen kun kokeilin pari kertaa huuhdella peperifiltteriä painamalla männällä kuumaa vettä filtterin läpi. Mäntää nostaessa filtterillä oli tapana irrota kiinnityksestäään ja kahvin puristamisen aikana purut pääsivät osittain fillterin ohitse.
Itse oon luopunut kokonaan diskeistä, paperia vaan, sitä joku viiden sentin pinkka kyl kestää pienen ikuisuuden (en tosin tee reissuja luonnossa AP:n kanssa jossa se olis toinen juttu yms.).
Mutta en myöskään huuhtele sitä paperia niin kauaa kuin monet, tein tätä ihan maku testeilläkin (real hi-fi).
Maistaen ihan paperi pelkilteen gappiin, ja sit kraanakuumaa vettä siitä kuppiin 1.
Huuhdellen pari sekkaa kuumahkolla vedellä filsu, sit kuppiin 2.
Huuhdellen kymmenen sekkaa kuumahkolla vedellä filsu, ja kuppiin 3.
1.kuppi maistui lievästi paperilta, ei edes paljoa (vettä kaadoin ykkösmerkkiin asti).
2.kuppi oli taas ihan vettä, en maistanut mitään paperista, ihan boring lämmintä vettä vain.
3.kuppi tasan sama kuin kakkonen, näitä maistelin vuorotellen, ei eroa.
Joten, miks ihmeessä monissa ohjeistus videoissa (oliko TW:n, en muista) huljutetaan sitä filsua niin tavattoman kauan siinä veden alla.
Ei se makuun mielestäni vaikuta, ainoa mihin se on kelpo, on ettei filsu pääse liikkumaan gapissa omiaan ja kasteltuna sen mutrut on helppo kynnenselällä tasoittaa reunoilta mikäli niitä ilmenee.
Ja tottakai jos tekee nurinperin, niin silloin kastellaan, mutta muuten olen tämän kanssa tullut tulokseen, että kastelen aika aikaisessa vaiheessa jo ja en edes kovin kauaa. Koskaan ei ole märkänä hypännyt pois itsekseen.