Kahvikeskustelu > Kahvin paahtaminen

Paahtaminen kuumailmapuhaltimella

<< < (2/4) > >>

akallio:
Internetistä löytyy, esim.:
http://www.ineedcoffee.com/04/heatgun/

tirofaux:
Paahtaminen onnistui mielestäni varsin mukavasti.

Nyt papujen kannattaisi ilmeisesti seisoa 1-2 päivää, jotta hiilidioksidi tms. poistuisi? Heitin pavut lasipurkkiin, jossa on tiivis kansi. Kannattaako kansi pitää kiinni vai raollaan? Vai mikä olisi paras tapa säilöä juuri paahdettua kahvia? Kannattaako kaupasta ostettuja venttiilipusseja säästää juuri paahdetuille pavuille? :)

akallio:

--- Lainaus käyttäjältä: tirofaux - Huhtikuu 26, 2009, 15:05:29 ip ---Nyt papujen kannattaisi ilmeisesti seisoa 1-2 päivää, jotta hiilidioksidi tms. poistuisi? Heitin pavut lasipurkkiin, jossa on tiivis kansi. Kannattaako kansi pitää kiinni vai raollaan? Vai mikä olisi paras tapa säilöä juuri paahdettua kahvia? Kannattaako kaupasta ostettuja venttiilipusseja säästää juuri paahdetuille pavuille? :)

--- Lainaus päättyy ---

Liiat hiilidioksidit poistuvat parissa päivässä, mutta kyllä sinne sitä jääkin - ja espresson kannalta riittävän (mutta ei liika) hiilidioksidi onkin ehdoton juttu.

Paras tapa säilöä on venttiilipussi, jossa hiilidioksidi kertyy pohjalle ja puhaltaa hapen pois venttiilin kautta. Lienee aika sama onko kansi auki vai ei, hiilidioksidin synnyttämä paine puskee ylimääräiset pihalle. Ellei se kansi ole ihan poikkeuksellinen tiivis.

tirofaux:
Pari kuvaa kahvin paahdosta.

Kuumailmapuhallin Clas Ohlsonilta 14,90e. Astiana uuniruukku.

Astian hyviä ominaisuuksia olivat korkealle kohoavat reunat, jotka vielä kaartuivat sisäänpäin astian yläosassa. Tämä helpotti merkittävästi papujen pysymistä astian sisällä, sillä ilmavirta oli niin voimakas että pavut liikkuivat varsin voimakkaasti paahdon aikana. Papujen kuoriosat ja muut roskat lentelivät kyllä ulos astiasta. Pidemmän päälle astian kapasiteetti tosin saatta tulla vastaan, mutta pienellä paahtomäärällä (50g) astiaa oli mukava käyttää. Varmaankin parempi kuin koiranruokakuppi.

Nasuli123:
Tänään harrastelin paahtamista minäkin. Leipäkone paahtamista kokeilin jo about viikko sitten, mutta kun se oli eka kerta niin tietysti se meni aivan "plörinäksi" ja lopetin paahtamisen, ilmeisesti jo ennen ekaa raksua. :-[
Nyt kun tervehdyin päätin mennä ulos testaamaan pelkällä puhaltimella. Paahto onnistui hyvin ja oli tasaista.
Papuina oli Yirga ja tavoitteena saada keskitummaa paahtoa.
Ensimmäinen kuva on ekasta kokeilusta ja toinen sen jälkeisestä jossa venytin paahtoaikaa hieman ekaan.
Toisessa kuvassa tuo häikäisevä kiilto pavuissa johtuu kamerasta. Pavut eivät ole paljaalla silmällä katsottuna yhtään öljyisiä. Nyt sitten annetaan levätä pari päivää ja maistellaan. Voisi vaikka espressot noista yrittää tehdä, jos ei toimi niin sitten pressoon.  :P

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta