Kahvikeskustelu > Apua aloittelijoille

Pohdintaa minkälainen keitin?...

<< < (2/181) > >>

cartman:

--- Lainaus käyttäjältä: Misse - Tammikuu 13, 2009, 12:33:10 ip ---periaatteessa olisin voinut kirjoittaa saman tekstin jossa korvaisin kaikki täysautomaattisanat laadukkaalla manuaalikoneella. En ymmärrä miksi tuo tavallisen kahvinkeittimen korvaaminen yhdistetään täysautomaattiin pelkästään
--- Lainaus päättyy ---
Perustuu puhtaasti omiin havaintoihin ja tämän palstan lukemiseen. Harvassa kodissa tehdään normaali, siis 1,5 dl "tavallista kahvia" manuaalisella espressokoneella. Varmasti osaava henkilö voi näin tehdäkin. Itsekin yritin sitä joskus harrastella, mutta en viitsinyt pitkään. Moccamasteria käytin. Useimmissa keittiöissä on sekä hieno espressokone että Moccamaster vierekkäin. Täysautomaatissa painetaan joko "epresso" tai "normaali kahvi" nappulaa...


--- Lainaus ---Tietysti manuaalikone vaatii osaamista, mutta kyllä sen harjoittelun saa moninverroin takaisin huomattavan laadukkaan kahvin muodossa.
--- Lainaus päättyy ---
Juuri näin kirjoitin. Hyvä, että olet samaa mieltä.

Täysautomaatin ja manuaalisen valmistusprosessin paremmuudesta on aivan höperöä lähteä keskustelemaan sadatta kertaa uudestaan. Aiheeseen varsinaisesti liittyvissä viestiketjuissa on jo useasti todettu sellaisen hedelmättömyys. Samoin kuin se, että osa meista haluaa harrastaa vain kahvin juomista, kun taas osa haluaa harrastaa myös kahvin valmistamista.

nasse:

--- Lainaus käyttäjältä: cartman - Tammikuu 13, 2009, 13:29:48 ip ---Harvassa kodissa tehdään normaali, siis 1,5 dl "tavallista kahvia" manuaalisella espressokoneella. Varmasti osaava henkilö voi näin tehdäkin.

--- Lainaus päättyy ---

Uskoisin juurikin toisinpäin, osaava henkilö ei edes yritä tuollaista. Miten tuo olisi edes mahdollista? Mikäli siis tavallisella kahvilla tarkoitetaan suodatinkahvia.

Hieman OT, tosin.

vemuli:

--- Lainaus käyttäjältä: pentti - Tammikuu 13, 2009, 13:18:51 ip ---...Automaatilla vaan saa tasalaatuisempaa kahvia epäonnistuminen ei ole vaarana kuten oli manuaalikeittimellä kunhan tekee koneen määräämät huoltotoimenpiteet aikanaan.

Vanha faari ei voi kuin omaltlla kokemuksella suositella automaattikeitintä. Eri asia on henkilöt jotka haluavat kahvilta parhaan laadun sekä näperrellä laadun saavuttaakseen.

--- Lainaus päättyy ---

Kyllä manuaalikoneella (kunnollisella) pääsee hyvinkin tasalaatuiseen tulokseen. Yleensä sitä laadunvaihtelua esiintyy lähinnä kahvilaadun vaihtumisen yhteydessä (paahtoaste, jauhatusaste), mutta nämä samat muuttujat vaikuttavat myös täysautomaateissa. Hyvällä manuaalilaitteella kahvin valmistaminen on varsin vaivatonta ja ainakaan itselleni ei epäonnistumisia ole tullut (poislukien raaka-aineista johtuvat syyt).

En myöskään allekirjoita "näpertelyä" perinteisten keittimien kohdalla itsestäänselvyytenä. Se näpertely vaihtoehto voi olla myös lisäarvo joillekin, mutta manuaalikeittimelläkin voi tehdä hyvän ja maistuvan juoman rutiinilla, ilman sen suuremmin näpertelemättä 1-2 minuutissa.

cartman:


--- Lainaus käyttäjältä: nasse - Tammikuu 13, 2009, 17:46:43 ip ---Uskoisin juurikin toisinpäin, osaava henkilö ei edes yritä tuollaista. Miten tuo olisi edes mahdollista? Mikäli siis tavallisella kahvilla tarkoitetaan suodatinkahvia.
--- Lainaus päättyy ---

Tätä minäkin ihmettelin, mutta niin Misse sanoi tekevänsä:


--- Lainaus käyttäjältä: Misse - Tammikuu 13, 2009, 12:33:10 ip ---periaatteessa olisin voinut kirjoittaa saman tekstin jossa korvaisin kaikki täysautomaattisanat laadukkaalla manuaalikoneella. En ymmärrä miksi tuo tavallisen kahvinkeittimen korvaaminen yhdistetään täysautomaattiin pelkästään.
--- Lainaus päättyy ---

Misse:

--- Lainaus käyttäjältä: cartman - Tammikuu 13, 2009, 20:39:43 ip ---Tätä minäkin ihmettelin, mutta niin Misse sanoi tekevänsä:

--- Lainaus päättyy ---
ilmeisesti et ole koskaan kuullut americanosta? Myöskin järkeään voi käyttää ja hyödyntää espressokeittimistä saatavaa kuumaa vettä presson valmistukseen. Kummassakaan tapauksessa ei tarvita suodatinkeitintä viemässä pöytätilaa keittiössä.

Ehkä minunkin tulisi siis vaihtaa krupsin täysautomaattiin kun se saa samoista pavuista lähes täydellistä suodatin ja espressokahvia. Mutta ehkä kuitenkin jatkan vaivalloista ja harrastuksenomaista nysväystä manuaalikoneen parissa. Minulla ei onneksi ole niin kiire ettenkö ehtisi käyttää minuuttia espresson valmistukseen. Samalla saa vaimo/kaveri espresson eteensä.

-Mikko-

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta