Kuvasta päätellen mylly vaikuttaa samanlaiselta, kun Kyocera.
Tarkkaan katsottu: niissä on sama koneisto.
Onkohan näiden pienten käsikäyttöisten Harioiden kanssa ongelmaa staattisen sähköisyyden kanssa? Eli jos jauhetaan vaikkapa 20g pressokarkeutta niin jääkö osa puruista häiritsevästi kiinni keräilyastian seiniin?
Jauhe on myös silmämääräisesti hyvinkin tasalaatuista raekokonsa puolesta.
Tuohan ei sitten ole varsinaisesti toivottava ominaisuus jos espressoa aikoopi keitellä.
Älä huoli, kyllä skertonilla saa tarpeeksi hitusia espressoa varten :)
-Mikko-
Missä kohtaa tuolla myynti-ilmossa ilmoitetaan Hario Skertonin olevan myynnissä? Sehän on aivan eri näköinenkin kuin ko. laite. http://shop.barismo.com/equipment/skertonmill Kovastihan tuota on kyllä kehuttu.
Hauska yksityiskohta tuossa "nassen" esittämässä linkissä. Mylly ei olekaan "Skerton" vaan "Skeleton". Kyseessä on translitterointivirhe, kun jaappanin kieltä on käännetty englanniksi...
Montakos grammaa papuja mahtuu kerralla Skertonin säiliöön?
Reilu 80 grammaa papuja siihen menee kerralla. Ei huvita ajatella sitä, että kauanko tuota määrää jauhaisi niihin hienompiin karkeuksiin :). 14 grammaa espressokarkeuteenkin jauhettuna aiheuttaa melkein tenniskyynerpään...
Aika paljon myös varmaan tekee se, että voiko myllyllä jauhaa kahdella kädellä Tinurin tyyliin. Se on aika paljon luonnollisemman oloinen liike kuin jalkojen välissä olevan mummonmyllyn veivaaminen.
Paketin mukana tuli silikoniselta vaikuttava rengas. Tämän voinee asetella ylimääräiseksi reunukseksi myllän yläosaan. Kokeilin myös asentaa renkaan hopperin sisäpuolelle ylösalaisin, joka toimi melkein sekin. Mukana tuli myös kansi jauhatussäiliölle.
Istuuko se tosiaan noin kätevästi tuohon Aeropressiin kuten tuo Puljun kuva esittää?
Vielä tuosta ergonomiasta: myllyn voi tietysti pitää pyörivänä kun vain laittaa siihen polkimet eikä käsiveiviä!
Ampuuko Skerton puruja yläkautta ulos jauhettaessa? Löysin halpatavaraliikkeestä ensimmäisen kahvimyllyni 5€:lla ja tämä mylly sylkee puruja pihalle yläkautta, kun ei ole suljettu päältä. Haluaisin saada käsimyllyn, joka ei sotke keittiötä kahvihetkeni yhteydessä.
Sopiva asetus on alueella 8-9, mutta pölyä siinä kuitenkin on kohtuullisen paljon.
Pölyn määrän pitäisi vähentyä huomattavasti, mikäli akselin saisi tuettua jotenkin paremmin paikalleen.
(idea toisella myllyllä: )
Toinen vaihtoehto on tietysti ruuvata myllyä reilusti hienommalle ja siirtyä suodatinkahviin/abid cleveriin. Suodatinkarkeudella ja hienommalla myllyn tuottama jälki on kyllä oikein tasalaatuista.
Jos ei halua sijoittaa lähes tuplaten kalliimpaan Kyocera CM-50:n modattuun versioon (http://www.orphanespresso.com/OE-PFP-Hand-Coffee-Grinder--KYOCERA-CM-50-UPGRADED_p_3325.html) (esiintyy tuossa videolla), onko Skertonille kuitenkaan vahvaa haastajaa edullisten mutta pystyvien käsimyllyjen luokassa?
Oletan, että vastaavanhintaisilta sähkömyllyiltä ei kannata odottaa Skertonia parempaa pressojauhatustulosta.
Laatoista varmaan pääsisi eroon, jos onnistuisi veivaamaan tasaisemmin.
Onko muilla samaa huomattavissa myllyn kanssa.
Kun tarpeeksi kauan jauhaa samalla karkeudella, se pirun liukas "kiristysmutteri" jää joko hyvin jumiin tai sitten löysyttelee vähän väliä?
Onko tuo terän laakerointi alapäästään tehtävissä DIY- systeemillä?
Onks vaikka selitystä, kuvasta puhumattakaan? Vois koittaa ite ehken modata?
Millaisia säätöjä olette käyttäneet eri jauhatuskarkeuksille, vai onko säätö haettu aina kokeilemalla? Lähinnä olisi kiva saada jotain osviittaa, miten säätää, ettei tarvitse koko pussia jauhaa. Tai sit pitää hakee lidlin peruspapuja testaukseen :) Tämmöinen (http://fourbarrel.tumblr.com/post/283821195/easy-way-to-set-the-grind-on-a-hario-skerton) ohje löyty netin syövereistä, jolla on nyt menty muutama eka jauhatus.
aeropressin kanssa olen käyttänyt karkeutta nollakohdasta yksi kokonainen kierros karkeammalle fwiw. Säätö vaatii varmasti hieman kokeiluja. Oliko niin että teit kahvia french pressillä?
Joo, silläpä hyvinkin. Tuon aiemmin pistämäni linkin mukaan french pressin "7pykälää" vastas muistaakseni hieman yli yhtä kierrosta karkeammalle. Toimiiko tuo sama siis Aeropressillä? Se olisi nimittäin seuraavana hankintalistalla, ellei joulupukki satu tuomaan. Tokihan ne pavutkin vaikuttaa tuohon, että mikä on sopiva säätö, joten täytynee kokeilla vaan.
Karkeutta voi (ja pitää) säätää oman maun mukaan. Pidä siis aina muut muuttujat (gosh miten ryppyotsainen sana, eli ts. lämpötila, kontaktiaika, annostus jne.) samana. Jos kahvi maistuu liian laimealta / hapokkaalta/alikehittyneeltä/liianvähänmakealta kokeile jauhaa vähän hienommaksi. Jos taas kahvista löytyy karvautta/pesuainetta/ruokasoodaa, jauha vähän karkeammaksi.Mahdollisimman tarkkaan oon koittanutkin noita muita muuttujia pitää samoina ja parempaan suuntaan mennään kokoajan. Erehdyksistähän sitä oppii. Kiitokset vaan kattavasta infopläjäyksestä :)
Mistä myllyyn varaosia? Kävi niin nolosti, että jauhimesta lohkesi reilu pala... Itkuhan tässä tulee, jos joutuu pitkään olemaan ilman tuoretta kahvia.
eBaystä kun lähettävät posteineen koko myllyn noin 25 euroon, niin arvioisin "musta tuntuu"-metodilla varaosabisneksen olevan melkoisen huonoa bisnestä.
Voin toki olla väärässäkin.