Tuolla aiemmin linkittämässäni youtube videossa näkyy aika hyvä vaahdotus silvialla, ks. siitä pillin asemointi ja syntyvä pyörre (linkki uudestaan).
Olethan katsonut tuon Ransu-Hopean höyrytysshow:n? Minä sain tästä yhdestä videopätkästä merkittävää apua, kun opettelin uusiksi vaahdotusta höyrytysputken modauksen jälkeen.
Kaksi juttua pistää silmään: ilmeisesti sinulla ei tällä hetkellä ole selkeää kuvaa maidon lämmöstä vaahdotuksen loppumetreillä. Suosittelen reilun kympin arvoista mittari-investointia, se auttaa kummasti höyrytyksen oikea-aikaisessa lopettamisessa.
Gaggiassa tuskin on ihan tolkuttomasti höyrytilaa boilerissa, joten olettaisin, että se toimii maidon määrän suhteen samaan tapaan Retron kanssa. Retrolla tuppaa tehot hyytymään 0,6 l:n kannun kanssa, tällöin maitoa on vaahdotettavana n. 3 desiä. 0,35:n kannun kanssa homma toimii, tuolloin maitoa lienee n. puolitoista desiä. Tuota pienempiä määriä en ole yrittänyt vaahdottaa. Eli tuskinpa yli kahden desin satseilla kannattaa lähteä yrittämään vaahdottamista, ainakaan treenausvaiheessa.
Tuo maitopolitiikkaso pisti miettimään, että eikös ykkösmaito ole hankalampi vaahdottaa kuin sininen ja varsinkin punainen? Sininen toimii vaahdotuksessa, mutta rasvaton lienee tekemätön paikka, ja ykkönenhän osuu näiden kahden maidon väliin.
Maitoa ei muuten kannata tuhlata tiskivaahdoksi, kun sen voi tehdä vaahdotuksen opettelemiseksi vedellä ja tiskiaineellakin. Youtubessa on tämän sortin treenauksesta videopätkä poikineen, en tosin niitä tähän hätään lähtenyt hakemaan.
EDIT: vemuli näemmä kirjoittelun aikoihin samoilla linjoilla...