Möin tuossa keväällä Rancilio Audreyn pois ja ykköskeittimekseni jäi 4-kupin Brikka. Tuoreista pavuista tekee oikein mainiota kahvia, parempaa kuin kolme aiempaa mokkapannuani (Lavazza ja pari nonamea). Mukkaa en ole vielä hankkinut, mutta uskonpa sen viimeistään pukinkonttiin päätyvän.
Brikan puhtaanapidosta voisi mainita sen verran, että kun kahvi on kaadettu kuppiin, niin huuhtelen Brikan yläsäiliön, kaadan huuhteluveden pois, lasken siihen taas kylmää vettä ja samalla roikutan Brikkaa pitäen kiinni siitä paineventtiilistä. Tällä tavalla alasäiliö täyttyy vedellä ja viilenee. Parinkymmenen sekunnin kuluttua keitin on niin viileä, että sen voi paljain käsin vääntää auki ja pestä kylmällä vedellä.
Kuulemma 2-kupin Brikka tekee paremman kahvin, joten jos jollekulle se koko riittää, niin ehkä se on suositeltavampi. Itse en ole pienempää mallia päässyt kokeilemaan.
Oma makuaistini sanoo, että Brikalla tehty kahvi on lähempänä Audreyllä tehtyä hyvää espressoa kuin aiemmilla mutteripannuilla tekemääni mokkaa. Pavuistahan tämäkin on kiinni. Minulle tämä on ollut toimiva kompromissi, kun Audreyn kanssa pelaaminen, kaksi lattea päivässä, tuntui liian työläältä. Nyt mielessä on suunnitella keväällä uutta espressokonetta, mutta se onkin toinen tarina.