Morjesta!
Ostin kanssa alesta tuossa Tammikuun alkupuolella Stokkalta Stollarin "BDB":n. Sain sen vielä erinomaisella bonusalennuksella, kun oli asiakaspalautuksena kiertänyt tehtaan kautta, ettei paljoa Silviaa enempää kustantanut. Täysi kolmen vuoden takuu vielä. Ominaisuuksiltaan tuo tuntuu olevan aivan huikea vekotin ja pidän sen erinäköisistä säätömahdollisuuksista. Tämän takia myös vihdoin liityin foorumeille.
Voisi sanoa, että se on ensimmäinen espresso-koneeni, koska n. kuukauden leikkimistä AEG EA150 koneella ei voine sellaiseksi laskea. Varsinkin kun suurin osa ajasta meni kaikennäköiseen säätöön, kuten paineistuksen poistoon jne.
Minulla on sen parina erityistarkaksi steplessiksi modattu Rancilio Rocky. Pitäisi vissiin vielä vetää teflonteipit kierteisiin, vaikken ole minkäännäköistä klapia löytänyt edes yrittämällä.
Toivoisin kuitenkin jonkinnäköistä vinkkiä ja kokemuksia muilta käyttäjiltä, sillä en ole juurikaan onnistunut tekemään kunnollista shottia, varsinkaan oikeaoppisesti. Parhaan shotin olen tähän mennessä saanut n. 2 vko vanhasta Square Milen Red Brickistä niin, että jauhoin aivan liian hienoa ja uutin 17g->34g shottia jonnekin 60s pintaan 7s esiuutolla. Jostain syystä oikeaoppiset 34g 27s tuottaa aina hapanta. Ajanoton katson laitteesta, eli heti uuttonapin painamisesta alkaa.
Paine nousee kiltisti 9,5 bariin, teen säntillisesti mittaukset ja WDT erillisessä astiassa. Tarkalleen 17,4g annoksella ei kiekkokaan hyppää kattoon, kuten isommilla annoksilla saattaa käydä.
Nouseeko muilla muuten jo esiuuton aikana paine, vai vasta sen loputtua? Minulla ei meinaa edes reilulla esiuuttopaineella nousta mittari.
Muut vissiin saaneet ihan hyvän makuisia shotteja "oikeaoppisesti" tehtynä?