Kahvin maku on kupista kiinni – värilläkin on väliäEi ole sama, millaisesta kupista kahvinsa juo. Kupin muoto ja rakenne synnyttävät omalta osaltaan kahvinautinnon Haluatko, että kahvi säilyy pitkään kupissa lämpimänä vai nautitko mieluummin kaikista aromeista? Tärkeintä kuitenkin on, että kuppi on itselle mieluinen.
– Kahvi näyttää herkullisemmalta, kun sen erottaa vaaleaa kuppia vasten. Tummasta kupista kahvi ei erotu voimakkaasti esiin. Toisaalta oli jännä havaita, että lasisista kupeista nautittuna juuri kukaan ei pitänyt kahvia hyvänä.
Kahvinvalmistajan mukaan ihanteellisinta olisi, jos vesi kohtaisi keittimessä kahvijauheen 92-94 asteisena. Valmiin kahvin ihannelämpötila on puolestaan 85 astetta. Eri kupit säilyttävät lämpöä eri tavoin. Laakean suuaukon kupeissa kahvi tietysti jäähtyy nopeimmin ja mitä suppeampi suuaukko on, sitä kauemmin se pysyy lämpimänä.
Koulutuspäällikkö Harri Hytönen kaipaisi Suomeen enemmän erikoiskahveille sisäpohjaltaan pyöreitä kuppeja, joita Keski-Euroopassa käytetään yleisemmin.
Mitä ohkaisempi kupin reuna oli, niin se tuntui miellyttävämmältä aika monen ihmisen suussa eli kahvi maistui paremmalta
– Kun sisäpohja on pyöreä, espresso valuu kuppiin tavallaan J-kirjaimen muodossa. Jos kupin pohja on tasainen, kahvi jämähtää siihen, mutta pyöreäpohjaisessa se sekoittuu kunnolla.
Koko juttu:
http://yle.fi/uutiset/kahvin_maku_on_kupista_kiinni__varillakin_on_valia/7056201