Sanokaas kemistimmät, miten kotikonstein saisi vettä kovetettua?
Kipsiä sekaan vaan?
Palasin juuri työmatkalta Lontoon lähistöltä. Hanavesi oli siellä selvästi kovempaa; jopa vesilasiin jäi helposti kalkkijäämiä. Kahvi - reseptillä SqM pavut, Zassenhaus käsimylly ja Aeropress - sen sijaan oli aina ensiluokkaista, ilman sen kummempaa iterointia. Kotiin palattua yhtä hyvän kahvin saaminen tuntuu olevan paljon vaikeampaa.
Tai sitten Zasse vaan toimii Aeropressin kanssa paljon paremmin kuin Versalab, mitä hiukan ihmettelen. Kolmesta toistaiseksi tekemästäni kahviannoksesta kaksi Versalla jauhettua oli selvästi hapanta (semmoinen sitruunainen sivumaku), mutta se kolmas Zassella jyystetty olikin likimain yhtä hyvää kuin Englannissa.
Täytyy vielä kokeilla Versan karkeuden variointia. Lisäksi viimeisellä kerralla taisin olla aika paljon tarkempi veden lämmönkin kanssa. Papu on SqM Progreso Huila, jonka siis toin palatessani mukanani Suomeen.
Vipe