Kyllä, siis haussa parametrit ihan yhden napin keittimelle, jossa lopputulokseen voi vaikuttaa lähinnä veden määrällä, kahvin määrällä, jauhatuskarkeudella ja mahdollisesti suodatinpaperin paksuudella, jos se mitään vaikuttaa. Jätetään mahdolliset veden lämpötilan ja tippumisnopeuden heitot nyt huomioimatta.
Hmm. Tuossahan siis veden ja kahvin massasuhde pysyy samana. Kuitenkin, jos samassa ajassa valutetaan moninkertainen määrä nestettä läpi moninkertaisesta määrästä puruja, niin virtaushan siinä kasvaa väkisinkin. Tämän aikaansaamiseksi jauhatusta on pakko säätää karkeammaksi, mikä taas voisi uuttumisen kannalta kompensoida voimakkaampaa virtausta. Melkoinen kolmiodraama.
Mutta voiko tilanne olla tosiaan niin iloinen, että nuo menisivät ihan yks yhteen niin että aikaa ei tarvitse muuttaa lainkaan suuntaan eikä toiseen? Kuvittelisin jotenkin, että karkeampi jauhatus hidastaisi uuttumista enemmän kuin mitä voimakkaampi virtaus sitä nopeuttaisi kontaktiajan pysyessä samana. Noh, ehkä herra Rao ja muutamat muut ovat uhranneet yhtälölle jokusen minuutin enemmän aikaa kuin meikäläinen...