Sori ilmaisin itseni vähän epäselvästi. Tarkoitin että otan pakkasesta vain pari kourallista papuja kerrallaan, jotka jauhan ja käytän heti. En säilytä papuja myllyssä. Minusta näin pavut säilyvät vähän paremmin. Tosin jauhautuvat vähän eri tavalla kuin pöydällä seisoneet (pitää kalibroida jauhatus uudelleen).
Minä toimin myös näin, koska espressoja en tee joka päivä ja en viitsi tuulettaa papuja hopperissa. Sekä tykkään vaihdella papuja useasti. Ei ehkä paras tapa, mutta toimii minulla kohtalaisen hyvin. Joskus tulee hutishotteja, kenties tämän takia tai sen takia että kyseessä on väärä päivä tai kuun asento
Tuli mieleen seuraava asia. Jotta lopputulos olisi sellainen siirappimaisesti valuva niin myllyn säätö on tosi tarkkaa. Yksi naksu liikaa ja ei tule kunnolla läpi. Yksi liian vähän ja tulee vetisenä ulos (sitten on vielä papujen ikä yms muuttujat). Miten paljon tähän vaikuttaa itse keitin? Jossakin ketjussa lueskelin että esim E61 pannulla ei homma olisi ihan niin tarkkaa.
Rockyn naksut voivat tosiaan välillä aiheuttaa hankaluuksia, tilannetta pitäisi kompensoida esim. annostusta muuttamalla. Ei tämä aina tosiaan helppoa ole, vaikka käytössä on huippumylly ja E61-keitin, niin kyllä niitä lirularuja välillä tulee, sille ei mahda mitään. Mutta enempi juotavaa pitää saada, kuin huteja, muutoin jossain voi varmaankin olla jotain häikkää
.
Ja tosiaan vanhentuneista pavuista ei tule kuin paha mieli, niitä on vaikeata saada uuttumaan nätisti.