Myllyt on suunniteltu yhtä kallista poikkeusta lukuunottamatta käytettäväksi kahvilla täytettyjen hoppereiden kanssa. Ongelmia tästä syntyy jos: hopperi ei mahdu kaapin alle, vaihtaa papuja usein ja säilyttää kahvia pidempiä aikoja hopperissa. Edellä mainitut ovat kaikki arkipäivää kotikahviloissa.
Hopperia ei kuitenkaan tarvi täyttää kokonaan. Ongelmaksi yksittäisannostelussa muodostuu pop corn- ilmiö, jossa leikkautuvat pavut sinkoilevat takaisin hopperiin. Käytännössä tämä näkyy tarpeena jauhaa hienommaksi sekä suurempana varianssina uuttoajoissa. Moni laittaa ongelman ratkaisemiseksi myllyn nieluun jauhettavan annoksen (tai vähän enemmän) ja painottaa papuja tampperilla.
Kahvimaailmaa on kuitenkin viime aikoina kuohuttanut epätietoisuus siitä, mikä on oikea paino jolla kahvia tulisi painaa teriä vasten. Uskoisin, että lisätutkimusten myötä tähän vakiintuu jokin luku jota sitten noudatetaan seuraavaan tieteelliseen kriisiin asti uskollisesti.