Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: DeLonghin tilalle uusi kone  (Luettu 18001 kertaa)

Petteri

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1
Vs: DeLonghin tilalle uusi kone/miksi ?
« Vastaus #15 : Tammikuu 31, 2010, 22:18:03 ip »

"Painekahvalla (crema enhancer) varustetut espressokoneet eivät ole hyviä hankintoja."

Tuota en oikein ymmärtänyt, tuloshan se ratkaisee.

Esim. Crema.fi verkkokaupassa myydään La Pavonin Eurobar De Luxe -espressokeitintä
hintaan 495 euroa, liekö lähtökohtaisesti jo huono keitin koska se on varustettu
painekahvalla ? Lainaus Creman esittelystä:

"La Pavonin suodatinkahva on paineistettu, mikä takaa espressoon runsaan creman. Patentoitu menetelmä pysäyttää hetkeksi suodatusprosessin, jolloin kahvin aromit saadaan paremmin talteen ja lopputuloksena on maukas espresso hienon creman kera."

Jos esim. Delonghi on valmistanut jo kymmeniä vuosi espressokeittimiä paineistetulla kahvalla ja kahvi olisi huonoa
luulisi että asiakkaat olisivat jo kaikonneet ja tehdas olisi lopettanut.
Kirjattu

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2816
Vs: DeLonghin tilalle uusi kone/miksi ?
« Vastaus #16 : Tammikuu 31, 2010, 22:28:26 ip »

Esim. Crema.fi verkkokaupassa myydään La Pavonin Eurobar De Luxe -espressokeitintä
hintaan 495 euroa, liekö lähtökohtaisesti jo huono keitin koska se on varustettu
painekahvalla ? Lainaus Creman esittelystä:

Kaikki on suhteellista, mutta ko. keitin ei hintalaatusuhteeltaan ole kauhean hyvä. Ei pelkästään painekahvan vuoksi, vaan siksi että se on aika kevytrakenteinen keitin, mutta maksaa yhtä paljon kuin järeämmät.

Jos esim. Delonghi on valmistanut jo kymmeniä vuosi espressokeittimiä paineistetulla kahvalla ja kahvi olisi huonoa
luulisi että asiakkaat olisivat jo kaikonneet ja tehdas olisi lopettanut.

Maailma ei valitettavasti toimi noin yksinkertaisesti. Suurten laitevalmistajien tarjontaa ja menestystä ohjaavat ihan muut tekijät kuin lopputuotteen absoluuttinen laatu. Esimerkiksi: Krups pistää joka vuosi ihan uudenlaisen leivänpaahtimen ulos, mutta syynä ei ole se että he keksivät vuosittain huomattavasti paremman tavan paahtaa pari leipäviipaletta.

Painekahvat on alunperin kehitetty avittamaan keittimiä, jotka eivät kykene tuottamaan kunnollista cremaa. Sitten valmistajat ovat ruvenneet laittamaan niitä myös koneisiin, jotka tuottaisivat creman muutenkin. Kahvan avulla saa ihan ok shotin aikaiseksi varmemmin kuin muuten, mutta siihen se jää. Painekahvaespresso ei ole tarkkaan ottaen espressoa, koska uutto on erilainen - lähempänä suodatinkahvia.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: DeLonghin tilalle uusi kone/miksi ?
« Vastaus #17 : Helmikuu 01, 2010, 09:00:48 ap »

Painekahvat on alunperin kehitetty avittamaan keittimiä, jotka eivät kykene tuottamaan kunnollista cremaa.

Niin ja avittamaan "normaalia kotikäyttäjää", joka haluaa helposti jotain espresson kaltaista kahvijuomaa ilman minkäänlaisia baristataitoja. Ainakin Tinurin loistavan kommentin perusteella aikoinaan "ihan sama mitä jauhatusta ja purua kahvaan laittaa, niin kaikki maistuu samalta"  ;D
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: DeLonghin tilalle uusi kone
« Vastaus #18 : Helmikuu 01, 2010, 09:19:24 ap »

Juuri näin,

Palstaa lukiessani juonkin juuri Pavonin painekahvakeittimellä tuotettua espresson kaltaista juomaa.
Kahvina on joululahjaksi saamaani Starbuck -kahvia. Irvistämättä en tätä joisi, jos keittäisin kotona Silvialla. Pavoni ei tosiaan kisko onneksi kaikkia aromeja irti tuostakaan kahvista, crema rakennetaan painereiässä. Kahvi tuoksuu ja näyttää espressolta.
Keitin on nopea ja helppo käyttää, kahvi on toissapäivänä jauhettua, tamppauksella ei ole merkitystä... Helppoa ja hauskaa.. kelpaa työn ohessa jokseenkin hyvin.

O.K.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso