Mutta aiheeseen: minusta Fresh Coffee Roastery Toijalasta tekee hyvää paahtoa ja pussittaa vieläpä hienosti säilyvyyden kannalta.
Plussaa tosiaan oli hyvä (venttiili)pakkaus johon paahtopäiväys
selvästi merkitty. Mutta ainakin heidän espressosekoitus oli (omaan makuuni) varsin tummaksi paahdettu - öljyt selvästi pinnassa. Ihan pelkiltään espressona en saanut aikaiseksi yhtään itseäni miellyttävää shottia - maistui lähinnä tuo paahtoaste, eipä juurikaan muu. Sekoitus oli myös aika hankalasti käyttäytyvä - uuttui hirvittävän helposti epätasaisesti jos ei halunnut ultraristrettoa tehdä (tässä pitää sitten todeta "disclaimeri" - eli nuo makuongelmani saattoivat vain johtua siitä etten osannut). Maidon seassa tuo sekoitus tuli sitten odotetusti hyvin läpi - jotenkin jäi tunne että ko. blendi suunniteltu maidon kanssa käytettäväksi tujauksella makusiirappia. (pavut olivat testauksessa noin 6-9 päivää paahdosta). Pitänee testata myöhemmin vielä heiltä noita SO
* vaihtoehtoja, ovat varmaankin vaaleampia.
* SO=Single Origin - eli "ei sekoitus". Mikähän olisi tälle käytännöllinen suomennos... yksittäispapu? alkuperäpapu? uniikkipapu? Tuon "single originin" käyttö kun alkaa tuntua tankealta...