Tuo ihana, huonomaineinen papu.
Tuli ostettua pussi 100 % Robustaa. Olin ostohetkellä hyvin skeptinen, koska minulla(kin) oli se käsitys että Robusta on se huonompilaatuinen papu josta tehdään huonoa, halpaa kahvia, tai jota lisätään espressosekoituksiin antamaan vähän potkua ja ryhdikkyyttä. Kaikkihan "tietävät" että Arabicaa sen olla pitää. Espressosekoituksissakin vähintään puolet.
No, nyt on ääni kellossa muuttunut. Ostamani kahvi maistui todella hyvältä. Makuasiahan se on, mutta itse pidän siitä kun espresso on makea ja kitkerä. Happamuutta saa puolestaan olla mahdollisimman vähän. Kokeilemani kahvi oli Cafetorian uutuus Flores. Vaimokin kehui makua ja kysyi että ollaanko nyt löydetty SE kahvi? Ehkä, mutta täytyy ensin kokeilla muitakin Robustavoittoisia. Eli vinkkejä saa antaa. Aion ainakin kokeilla crema.fi:n halppiksia Pera Fiestaa (100 % Robustaa, 15,90 € /kilo) ja Mokambo Buon Gustoa (80 % Robustaa, 17,90 € /kilo).
Kun pussi oli tyhjä, oli seuraavana vuorossa vanha tuttu La Bomba samassa hintaluokassa (25-30 € /kilo). Robustaa on noin 40 %. Tämä on aina ollut varma valinta, mutta Floresin jälkeen iso pettymys. Hapanta, sanoi kettu.
Subjektiivisia mielipiteitä Robustasta:
+ Makea ja kitkerä, mutta vähän hapokkuuta.
+ Paksu rakenne, runsaasti cremaa.
+ Halpa!
Edit: + Sietokykyisempi ja helppohoitoisempi kasvi, eli viljelyssä käytetään vähemmän lannoitteita ja torjunta-aineita.
- Paljon kofeiinia.