Nyt olen sattumoisiin törmännyt uuteen (minulle uuteen) asiaan koskien mainittua asiaa.
Jo aiemmin, kun TB toi minulle blendiään testattavaksi, niin huomasin työhuoneella, Kyoceran käsimyllyllä testishottia jauhaessani, että kampi onkin raskaampi vääntää, kun omalla blendilläni on tapana. Arvelin tämän johtuvan enempi väsymyksestä, tai korvien välistä.
Nyt olen koittanut hiukan haarukoida omia paahtojani ja pikkuhiljaa paahtoaste on hivenen vaalentunut. Äskettäin otin vaaleimman paahtoni tähän asti käyttöön. Blendi on ihan justiin sama, kuin ennenkin. Pavut myös samasta pussista, vain paahtoaste on hivenen vaaleampi.
No, mitäs sitten havaitsin: Kotona Rockyllä jauhaessa oli kahvin makeus ehkä hiukan lisääntynyt. Sinne suuntaan siis olisi liikuttava paahdossa. Ainakin kun Rockyllä/Silvialla väännetään.
Toin kahvipussin työmaalle ja kas kummaa, myllyn kampi onkin nyt raskaampi vääntää. Maku on parantunut myös Piccololla.
Myös keittimen vipu on hivenen raskaampi, kuin tummemmalla paahdolla. Ero ei ole kauhean iso, mutta selvästi havaittava.
Onko tässä nyt sitten taas uusi parametri entisiin kymmeniin, ellei satoihin oikeisiin tai kuviteltuihin?
Selväähän tässä minun mielestäni on se, että:
a) Sähkömyllyllä ei tätä asiaa huomaa muuten, kuin maussa ja pienessä myllyn normaalissa säädössä
b) Luulen, että partikkelijakautuma voi muuttua paljonkin pienen muutoksen aiheuttamana paahdossa
c) Putkivahvistimia ei täysin opi korjaamaan 40 vuodessa, eikä kahvin täydellistä valmistusta opi luultavasti koskaan?
O.K.