Mutta takaisin aiheeseen, eli jiiteen uuteen myllyyn. Aika vakuuttavaa jos noin ison myllyn sisään tosiaan jää vain gramma kahvia.
Testasin tänään asian uudelleen niin että imuroin poistuloputken päästä ensin vanhat kahvit pois myllyn käydessä.
Espressokarkeudelle (3) sisään meni 20,2g ja ulos tuli vivun paukuttelun jälkeen 18,8g. Erotus 1,4g.
Tämän jälkeen imuroin taas myllyn kuten edellä ja sieltä lennähti pieni köntti kahvia imuriin.
Seuraavaksi mylly suodatinkarkeudelle (5). Sisään 16,1g ja ulos tuli paukuttelun jälkeen 15,9g. Erotus 0,2g.
Mutta tosiaan täysin tarkan mittauksen saa suoritettua vasta sitten kun tulee mylly avattua ja putsattua puruista puhtaiksi.
Tähän mennessä testattu kahvinvalmistusta pressolla, suodattimella ja aeropressilla ja kaikilla on ensivaikutelma ollut erittäin positiivinen. SqM:n Tegu AA:lla huomasin paperisuodattimella Mini-E:hen nähden selvästi voimakkaamman makeuden varsinkin kupin loppupuolella, kun kahvi oli ehtinyt jo jonkin verran jäähtyä. Pressolla tuli testattua SqM:n viimeisin kuukausikahvi Finca La Fany ja pitkästä aikaa tuli juotua pressokuppi kokonaan - luvattu "juicy apple" tuli hyvin esiin ja Mini-E:hen nähden kuvailisin kokonaisvaikutelmaa "kirkkaammaksi". Paperisuodattimella Finca La Fany ei jostain syystä onnistunut - tosin äsken kun asiaa mietin ja katsoin mitä pusseja pöydällä oli, niin saattoi mennä Summer Espresso pussista pavut myllyyn. Aeropressistä sen verran että espressojauhatuksella "männän" alaspainaminen sujui varsin vähällä voimankäytöllä.
Tältä päivältä maistelut on pakko lopettaa tähän - kahvia on tullut juotua viimeisen kahden tunnin aikana aivan aivan liian paljon.
Ja kiitokset onnitteluista.