Eli testailu jatkui tänään. Paahdettavana oli 2x150 grammaa Guatemala Finca San Francisco Tecuamburroa (ESEB:tä ei ollut enää tarpeeksi jäljellä).
Ensimmäinen paahto meni profiililla 220 astetta 15 minuuttia, kuten aiemmin suunnittelin. Lukemat olivat seuraavat:
00:30 87
01:00 124
01:30 148
02:00 169
02:30 180
03:00 188
03:30 195
04:00 198
04:30 203
05:00 207
05:30 207
06:00 210
06:30 211
07:00 214
07:30 216
08:00 219
08:30 220
09:00 222
09:30 222
Eka raksu alkoi n. 05:00, toista en havainnut (saattoi alkaa) - paahdon katkaisin kun näytti lämmönnousu hiipuvan. Laitteen oma mittari näytti alussa 221 ja jossain 03:00 paikkeilta alkaen 225.
Seuraavassa paahdossa oli vuorossa profiili 220/4:30, 190/3:30, 240/7. Eli ideana oli nostaa lämpö nopeasti eka raksuun (edellisessä paahdossa oltiin 04:30 ekan raksun kynnyksellä), sitten rauhoitella nousua ekan raksun ajan jonka jälkeen taas vauhtia lisää ja kohti toista raksua (ja tummaksi).
Lukemat olivat seuraavat:
00:30 88
01:00 120
01:30 152
02:00 170
02:30 180
03:00 192
03:30 197
04:00 202
04:30 206
05:00 203
05:30 203
06:00 203
06:30 204
07:00 206
07:30 208
08:00 209
08:30 223
09:00 228
09:30 233
10:00 235
Eka raksu alkoi nyt hieman aiemmin kun ensimmäisellä kerralla, tuossa 04:30 jälkeen (kone ei ollut ehkä sitten ihan kunnolla ennättänyt jäähtyä, vaikka väliä paahdossa oli melkein se kaksi tuntia - alussa nuo lämmöt näyttävät nousevan kuten ensimmäisessä paahdossa, mutta sitten tuossa kolmen minuutin kohdalla tulee paahtoon hieman enemmän vauhtia). Tästä syystä tuo lämmityksen alennus 190:een tuli ehkä hieman myöhään tai sitten olisi pitänyt alentaa hieman vähemmän. Kuten arvoista näkyy, niin tuossa tapahtui pienoinen lämpötilan lasku välillä 04:30 - 05:00. Mutta: ensimmäinen raksu ei pysähtynyt kuitenkaan missään vaiheessa vaan jatkui aikalailla "rauhallisen tasaisesti" tuosta pienestä kuopasta huolimatta. Toiveissa siis ettei pavut päässet tuossa "paistumaan". Kahdeksan minuutin kohdalla tuli sitten lämpöä kunnolla lisää ja kuten lukemista näkee, niin pavut imivät sitä itseensä ihan mukavalla tahdilla. Toinen raksun kuulin tuossa 9:30 paikkeilla - saattoi ehkä alkaa jo himpun aiemmin - paahto oli tumma ja pavuista irtoili jo palasiakin (allaolevassa kuvassa vasemmalla on tämä toinen paahto, oikealla ensimmäinen).
Kuten tästä viimeisestä näkee, niin kyllä tuolla I-Roastilla pystyy aika mukavasti tuohon lämpötilakäyrään vaikuttamaan. Tosin tuon profiilin "rakentaminen" ja sen käyttäytymisen tarkkailemin on huomattavasti hankalampaa ilman tuota lisälämpömittaria.
Seuraavana voisi kokeilla sitten lisätä tämän jälkimmäisen profiilin alkuun vaikka pari-kolme minuuttia 160 asteen kuivattelua, sitten jonkin aikaa tuota 220:tä eka raksun kynnykselle, sitten pudotus 198:iin (tai 190:neen, mutta hieman aiemmassa vaiheessa) ja lopuksi tuo nosto 240:neen (tai 230:neen). Tavoitteena olisi saada tokan raksun alku minuutti - puolitoista myöhemmäksi (ja lopetus vähän vaaleampana - tämä toinen meni ehkä hieman liian tummaksi, tosin tämä pitää todeta parin päivän päästä maistamalla).
Lopuksi vielä näytettä kummastakin erästä (kuvasta voi lähinnä todeta näiden välisen tummuuseron - "studiovalaistus" keittössä ei oikein riitä oikean värisävyn toistoon
.) Toinen paahto siis vasemmalla ja ensimmäinen oikealla.