Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Nuova Simonelli Oscar  (Luettu 62512 kertaa)

Cmmts

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 95
Vs: Nuova Simonelli Oscar
« Vastaus #60 : Toukokuu 13, 2013, 20:12:30 ip »

Koitappa huviksesi, itseltäni siitä tuli koko ajan vettä, tai siis sen jälkeen kun paine oli noussut.
Tuolla muuten koko höpinä siitä sykkivästä äänestä.

Kokeiltu blindinkin kera... ei vuoda. Olen ymmärtänyt, että näin tuon kuuluukin pelata. OPV sitten antaa myötä ylimääräisen paineen kanssa, mutta se tapahtuu ennen boileria. Muutoin virtaus lämmönvaihtimisessa on liian kova ja vesi jäähtyy turhan nopeaa.

Muistaakseni sinulla sitä OPV:tä ei ollut joten saattaahan olla, että se alkaa päästää vettä esimeriksi siinä 14 barin paikkeilla. Silloinhan lopputulos olisi kuvaamasi.
Kirjattu
NS Oscar + Vac + OPV / NS Grinta / Hario Mini / Aerobie Aeropress

Calix

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 63
Vs: Nuova Simonelli Oscar
« Vastaus #61 : Toukokuu 29, 2013, 22:51:15 ip »

Liityin sitten Oscar-klubiin. 8) Tilasin Elektro'silta härvelin viikko sitten keskiviikkona ja jo tänään UPS kiikutti paketin kotiin. Kaikki, mitä olin tilannut (kone+OPV+antivacuum, nakukahva, blindfiltteri, parempi tampperi, yksinokkainen vaihtonokka, puhdistusaine, grupon tiivisteet) oli mukana ja järkyttävän suuressa hyvin pehmustetussa paketissa. Täytyy kyllä kehua tätä ostokokemuksen helppoutta ja nopeutta.

Sitten jännitin ensimmäistä espressoa, mutta.... siitähän tuli sairaan hyvää kaikilla itselleni oleellisilla kriteereillä. Cappucinon maidon vaahdotus vaati pari-kolme yritystä, mutta huomenna jatkuu kokemusta rikkaampana. Siitäkin tuntuu ohjeita löytyvän sieltä ja täältä. Ja kun jossain ketjussa oli puhetta Stollar Smart Grinder -myllystä, todettakoon, että sen asennolla 3 jauhettuna lähti uutto kerralla oikeille raiteille.
Kirjattu
Bezzera Magica + Eureka Mignon; Hario Skerton + Aeropress; Stollar Smart Grinder + Chemex, Hario V60, Clever Dripper, mutteripannut, pressopannu ja Moccamaster

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2577
Vs: Nuova Simonelli Oscar
« Vastaus #62 : Toukokuu 30, 2013, 01:28:53 ap »

Kaksi peukkua!
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

wyvern

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 11
Vs: Nuova Simonelli Oscar
« Vastaus #63 : Heinäkuu 15, 2013, 22:24:41 ip »

Täällä yksi lisää Oscar kerhoon. Elektrokselta tuli tänään Oscar koti ovelle kannettuna. Tarkastin samoin tein paineen Elektrosilta tilaamallani mittarilla. Paine asettuu tuohon samaan 7 baariin ilman valutusta (Eipä tuo painemittari valutusta mahdollistaisikaan).

Varmaankin tässä pitää aloittaa yhteinen taival Oscarin kanssa, kone purkamalla osiin.

Pakko sanoa, toimitus ja palvelu oli kyllä tätä pientä seikkaa lukuun ottamatta ensiluokkaista Elektrosilla.



Hankin elektrokselta oscarin OPV ja vakuumi kitillä joulukuussa 2012. Tuo OPV-venttiili piti olla säädetty 10 baariin. Kyhäsin itselleni blindiin kiinnitetyn painemittarin jossa oli Wilkan nestetäytteinen mittari. Elektros oli säätänyt paineen 7 baariin ilman valutusta ja tuonne 6-6.5 baarin paikkeille kun vesi valuu uuton tahtiin.

Eli tarkastakaa uuttopaine, jos teillä on elektroksen kitti.
Kirjattu

GreenBean

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 28
  • Espresso
Vs: Nuova Simonelli Oscar
« Vastaus #64 : Heinäkuu 17, 2013, 13:18:55 ip »

Itsekkin tykkään Oskarista ja on oikein mukava vempain. Ainut mikä häiritsee on muovinen kuori. Onneksi tämä ei vaikuta lopputulokseen :)
Kirjattu
Nuova Simonelli Oscar, Mazzer Super Jolly, Krups GVX2, Aeropress, Hario V60, Bodum Chambord, Mokkapannu, Hario Skerton, Wilfa GCR1

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2577
Vs: Nuova Simonelli Oscar
« Vastaus #65 : Heinäkuu 19, 2013, 10:50:49 ap »

Itsekkin tykkään Oskarista ja on oikein mukava vempain. Ainut mikä häiritsee on muovinen kuori. Onneksi tämä ei vaikuta lopputulokseen :)

Juu. Jos katsoo keittiössä ympärilleen niin eiköhän valtaosa laitteista ole muovikuorisia...
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

wyvern

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 11
Vs: Nuova Simonelli Oscar
« Vastaus #66 : Heinäkuu 19, 2013, 21:36:09 ip »

Juu. Jos katsoo keittiössä ympärilleen niin eiköhän valtaosa laitteista ole muovikuorisia...

Punainen muovi saattaa jopa miellyttää talon naisväkeä enemmän kuin kiiltävä metalli.  ;)

Aika harjoittelu taitaa olla edessä maidon vaahdottamisen kanssa. Aikaisemman Gaggian Baby Classin kanssa, kun oli aikaa harkiten taiteilla maidon kanssa. Oscar ei paljon armon aikaa tunnu antavan. Osaako kokeneemmat antaa vinkkejä, miten kannattaa lähteä liikkeelle asiallisen lopputuloksen metsästyksessä Oscarin kanssa?
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 19, 2013, 21:54:45 ip kirjoittanut wyvern »
Kirjattu

Calix

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 63
Vs: Nuova Simonelli Oscar
« Vastaus #67 : Heinäkuu 19, 2013, 22:13:49 ip »

Kokeneena tai erityisen osaavana en täällä kommentoi, mutta kerron kuinka itselläni Oscarin kanssa toimii. Minulla on kaksi vaahdotuskannua. Pienemmällä 0,3 litran kannulla onnistun aina ja isommalla vähän heikommin.

Pistän siihen pikkukannuun n. 1,5 dl kylmää punaista Eila-maitoa, eli vähän alle nokan taitteen alkamista. Sitten pilli maidon pinnan alle siihen ensimmäiseen taitteeseen asti (pari senttiä), kallelleen nokan suunnasta viistosti keskelle kannua. Sitten höyryhana täysille auki. En liikuta kannua, en pyöritä, en laske enkä nosta. Annan vain maidon pyöriä ja pitämällä kättä kannun alla tunnen milloin maito on tarpeeksi, mutta ei liian kuumaa. Karkeasti silloin kun en enää kärsisi pitää kiinni, suljen hanan. Pyöritän vähän kannua ja tarvittaessa kopsautan pari kertaa pöytään, että isot kuplat puhkeaa. Sitten vain kaato cappucinokuppiin lasketun espresson päälle.

Kun maito on sopivaa mikrovaahtoa, nousee kaataessa kaunis valkoinen tiiviimpi maito pintaan ja tekee kuvioita creman kanssa. Ja ne jotka osaa, keikuttelee niistä vaikka mitä kuvioita. Satunnaisesti alkaa jo sydän onnistua vaimon mielihyväksi.  ;D

Itselleni ratkaisevat vinkit onnistumiseen olivat 1) hana täysille heti ja 2) pidä kannu paikallaan ja annan höyryn tehdä työ.  En tiedä ovatko nuo sen oikeammat tai vääremmät, mutta minulla rupesi vaahdot heti toimimaan noiden ohjeiden jälkeen. Ja tietysti ennen vaahdotusta pössäytän kosteamman höyryn pillistä ulos.
Kirjattu
Bezzera Magica + Eureka Mignon; Hario Skerton + Aeropress; Stollar Smart Grinder + Chemex, Hario V60, Clever Dripper, mutteripannut, pressopannu ja Moccamaster

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1598
Vs: Nuova Simonelli Oscar
« Vastaus #68 : Heinäkuu 20, 2013, 00:50:18 ap »

Barista Magazine:n iMag June-July 2013
lehdessä on hyvä kirjoitus "Latte Art Lessons From The Pros".
Kannattaa lukaista, jos tuntuu että tekee oikein, muttei jostain syystä vain onnistu.
Itse treenannut iäisyyden, eikä se vieläkään oikein kulje, mutta kehittyy pikku hiljaa.
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

Zuippa

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 19
Vs: Nuova Simonelli Oscar
« Vastaus #69 : Heinäkuu 21, 2013, 16:04:24 ip »

Moro. Itse olen uusi tällä palstalla, ja hyvältä vaikuttaa ainakin nopealla tutkiskelulla. Espresson suhteen en ole aivan yhtä maallikko, mutta en kyllä kovin kokeneeksikaan itseäni kutsuisi. Tällä hetkellä koneena toimii gaggia classic ja myllynä vario. Hyvin ovat ainakin tähän asti pelanneet.

Espressopohjaisia maitojuomia taloudessa menee kuitenkin aika paljon, jolloin kahvien teko tuolla classicilla tuppaa olemaan melko verkkaista. Siksi ajatuksissa on pyörinytkin koneen päivittäminen astetta parempaan. Opiskelijana rahaa ei liikaa ole, joten budjettikaan ei turhan suureksi pääse kasvamaan. Siksi tämä oscar tuntuukin itselle meko sopivalta sijoitukselta. Höyrytystehossa tapahtuu ymmärtääkseni melko suuri harppaus, ja ei tuo koneen lämmön stabiiliuskaan varmasti huonone. Moni näyttää tilanneen koneen elektors'ilta, ja kommenteista päätellen palvelu on toiminut hyvin. Kysymykseni liittyykin noihin myyjän tarjoamiin modauksiin. Tuolta kun näyttää saavan 40 eurolla opv ja anti-vacuum kitin asennettuna. Kannattaako ne siis ottaa, ja mitä ne ylipäätänsä koneeseen tekevät? Parantavatko ne siis huomattavasti koneen toimintaa tai kahvinvalmistusta, sillä 40 euroakin on melko tuntuva summa kukkarossa. Jos ne valmiiksi sinne asennetaan niin onko olemassa riski, että säädöt on tehty väärin yms. Itse olen melko arka konetta aukomaan, saati sitten erinäisiä osia.

Mikä on mielipiteenne vanhan koneen (gaggia classic) myynnistä? Voiko siitä saada sen verran rahaa, että sen käyttöarvo olisi pienempi. Kone on siis reilu vuoden ikäinen. Toki vanhempien kesämökille sen voisi kuskata...

Kirjattu

koomikko

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 209
Vs: Nuova Simonelli Oscar
« Vastaus #70 : Heinäkuu 21, 2013, 20:56:26 ip »

No ainakin kahden Oscarin OPVn paineet oli säädetty reilusti alakanttiin, joka kyllä tuntu lopputuloksessa.

Omat mielipiteeni lisäosista:
Antivakuumikitti poistaa tarpeen päästää höyryä alussa pois. Ei pakollinen mutta kiva.
OPV:lla voidaan rajoittaa uuttopaineet tuonne 9-10 baariin. Kahvikakun kuuluu säätää uuttopaine ensisijaisesti ja kun valuma on kohdallaan on uuttopainekkin suurin piirtein oikea. Ei pakollinen.
Säädettävä Sirai pressostaatti - mahdollistaa boilerin paineen säätämisen. Ei pakollinen. Vakiona tuleva Campinin (tjsp.) on säädetty 1.5 baariin mikä on Oscarille oikeahko paine. Campinia ei pidä säätää.
Musican virtauksen rajoittimet hx-kiertoon (Musica gicleurs). 3 ja 3.2mm aukoiltaan. Ottaen huomioon että maksavat muutaman euron sanoisin että pakolliset. Ilman näitä Oscarissa on nouseva uuttolämpötilakäyrä - ei hyvä. Näiden kanssa paljon tasaisempi.

Eli jos mahdollisimman halvalla pitää päästä niin melkeimpä ottaisin vain nuo rajoittimet. Niiden asentaminen oli helppoa. Lisäksi tietty nakukahva ja vaikka knockin oikean kokoinen (58.35mm) tampperi.

ps. Jos 40 euroa hirvittää tälläisissä hommissa niin ei kannata alkaa laskemaan paljon rahaa menee vuodessa papuihin ja maitoon ;) 
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Nuova Simonelli Oscar
« Vastaus #71 : Heinäkuu 21, 2013, 21:42:54 ip »

Kahvikakun kuuluu säätää uuttopaine ensisijaisesti ja kun valuma on kohdallaan on uuttopainekkin suurin piirtein oikea. Ei pakollinen.

Kyllä siinä käsittääkseni tällöin aika paljon heittoa tulee. Vai onko sinulla tähän jokin referenssi?

Kahvikakun tulee säätää vain valuma. Paineen säätää joko pumppu tai OPV.

Kirjattu

wyvern

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 11
Vs: Nuova Simonelli Oscar
« Vastaus #72 : Heinäkuu 22, 2013, 08:12:06 ap »

Riski väärin tehdyistä säädöistä Elektrosin kanssa on todellakin olemassa. Hommana säätäminen ei ole ollenkaan vaikea. Muutama ruuvi auki pohjasta ja jälki asennettuun OPV:hen pääsee käsiksi. Itse ventiilin säätöön tarvitsee pienet pihdit, joilla saa letkukiinnikkeen avattua ja pienen jakoavaimen, jolla säätää venttiiliä. Venttiili kiertyy kyllä sormi voimillakin. Painemittarin hommaan tarvitsee kyllä. Itse en jättäisi modausta väliin, sen verran iso vaikutus tuntuu olevan uutto paineella kahvin laatuun. Oma koneeni oli tosiaan säädetty OPV:n osalta noin 7baariin, kone oli näillä säädöillä lähes käyttökelvoton. Nyt suunnilleen 10 baariin säädettynä kahvin laatu on jotain ihan muuta. Reilusti alitehoisella koneella säädyllisen lopputuloksen aikaan saaminen oli lähes mahdotonta, pitääkin vielä koittaa reilun ylipaineen vaikutus lopputuloksen laatuun.

Höyrystehoon tulee tosiaankin melkoinen harppaus. Itse olen muutaman päivän nyt taistellut tämän asian kanssa. Entisenä Gaggian Baby Classin omistajana olen juuri tehnyt suunnilleen saman harppauksen mikä sinulla olisi edessä koneen vaihdossa. Päädyin tukkimaan Oscarin neljästä höyrypillin reijästä kaksi. Tällä sain hieman lisäaikaa maidon kanssa kikkailuun ja maidon pyörimään kannussa enemmän haluamallani tavalla. Maidon vaahdotuskin alkoi tämän tempun jälkeen onnistua edes jotenkin. (Piti kyllä ottaa lämpömittari käyttöön avuksi taas :D)

Oma vanha koneeni taitaa olla melko lähellä Gaggian Classicia. En voi muutaman päivän kokemuksella kuin suositella tämän harppauksen tekemistä. Kaikki turha säätö on jäänyt pois hieman isomman koneen hankinnan ansiosta. Meilläkin menee aika paljon maitokahveja ja niiden valmistaminen Gaggialla oli melkoista kikkailua. Oma säätämisensä se tuntuu Oscarinkin kanssa olevan, mutta huomattavasti huolettomampi kone kahvin keittoon kuin pikku Gaggia.

Ps. Kiitos hyvistä vinkeistä maidonvaahdotuksen kanssa. Nyt vielä etsitään kaksi reikäistä höyrypillin päätä. En googlen avulla meinannut löytää tietoa sopivasta. Onko vinkkejä mistä metsästää?
Kirjattu

Zuippa

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 19
Vs: Nuova Simonelli Oscar
« Vastaus #73 : Heinäkuu 22, 2013, 11:45:32 ap »

No nyt selkeytyi paljon noi lisäosat ja niiden tehtävät. Mikäli tollanen Oscar kotiin päätyyn niin kyllä ne rajoittimet pitää laittaa tilaukseen. On kyllä totta, että toi 40e ei loppupeleissä oo niin merkittävä sijoitus. Että voihan se olla, että tollasen modauskitin laitan laitteen kanssa tilaukseen. Sitä vaan yrittää pitää koneen hinnan niin alhaalla kuin se on järkevästi mahdollista. Toki ei tässä "kahviharrastuksessa" voi eikä kannata ihan jokaista euroa laskea. Aivan kuten koomikko totesi viestinsä lopussa.

Henkisesti olen jo valmistautunut pitkään opetteluprosessiin maidon höyrytyksen kanssa. :) Oli hyvä saada myös varmistus siitä, että koneen päivittäminen kannattaa, siis että vanhan ja uuden koneen välillä on selkeä ero niin käytännöllisyydessä kuin tehossakin.

Vielä muutama euro kerättävänä ja sitten koneen voi laittaa tilaukseen. Siihen saakka on pärjättävä vanhalla, mutta toimivalla gaggia classicilla :)
Kirjattu

koomikko

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 209
Vs: Nuova Simonelli Oscar
« Vastaus #74 : Heinäkuu 22, 2013, 13:38:07 ip »

Kyllä siinä käsittääkseni tällöin aika paljon heittoa tulee. Vai onko sinulla tähän jokin referenssi?

Kahvikakun tulee säätää vain valuma. Paineen säätää joko pumppu tai OPV.



Muistaakseni homma meni silleen että kyseisen pumpun kapasiteetti on mitoitettu niin että se pystyy tuottamaan sen espressossa tarvitun määrän nestettä juuri tuolla 9-10 baarin paineella. Opv kitti on kyllä siitä kiva että voipi myös uuttaa ristrettoja ilman että tulee kitkerää juomista.
Kirjattu