Kiitos reseptistä, Markus. Nyt onnistuin paljon paremmin saamaan kuppiin niitä tuttuja mehumaija-aromeita. Käytin tuota jauhatuskarkeuttasi ja uuttusuhdettasi, mutta haudutusaika lipsahti lähemmäs puoltatoista minuuttia. Vesi oli nyt selvästi viileämpää. Kupillisesta tuli hyvän makuinen, mutta miksi? Onko niin, että Kongalle ominaiset marjan ja hedelmän aromit pääsevät paremmin esiin, kun uuttuminen ei ole aivan hyväksyttävän ylärajoilla? En keksi muuta selitystä, miksi karkeampi jauhatus, viileämpi vesi ja lyhyempi kontaktiaika – kaikki uuttumista hidastavia tekijöitä – korostivat marjaisuutta näin paljon paremmin. Alkuperäiset Aeropress/Konga-kokeiluni eivät maistuneet karvailta, mutta selvästi niissä oli enemmän suklaisuutta ja karamellisuutta, jotka ovat ymmärtääkseni peräisin hitaammin uuttuvista aineista. Joku tällä palstalla on muistaakseni suositellut viileämpää vettä erityisti vaaleapaahtoisille afrikkalaisille kahveille. Ilmeisesti juuri tästä syystä?