No kyllähän se vaan niin on, että cappuccinossa maito loiventaa laadullisia makuvirheitä, olivat ne lähtöisin raaka-aineista, tekniikasta tai baristan taidoista. Jopa Lidlin pavuista tekee juotavaa maitopohjaista kahvia, mutta ei välttämättä ristrettoa, espressoa tai americanoa.
Jos maidon määrä pidetään pienenä, eikä amerikalaisena tai suomalaisena niin kyllä se vaan ääretön taitolaji on tehdä
hyvä cappuccino. "Juotava" nyt toki on aina suhteellinen käsite.
Toki espresso on ultimate puristien taitolaji, mutta en vaan yksinkertaisesti voi allekirjoittaa tuota yleistä asennetta, että "maito vaan peittää makuvirheet", kun ei se sitä tee. Maito peittää asioita, mutta toisaalta se tuo (kun sitä ei ole älyttömiä määriä) eri asioita sieltä kahvin mausta esiin ja peittää helposti liikaakin tehden juomasta mitäänsanomattoman.
Henkilökohtaisesti
hyvän cauccinon tekeminen on minusta loputtoman haastava homma ja eritavoin vaikeaa kuin hyvän espresson. Se on sitten toki makuasia mitä kukin tykkää ja mikä on kenestäkin "juotava".
Saman verran espressoa, maitoa ja maitovaahtoa ja itse kokeilemaan koska se juoma on oikasti hyvää. Siinä äkkiä huomaa, että Lidlin pavut eivät pärjääkään missään universumissa tuoreelle pavulle ja kuinka se mikä toimi espressona ei olekaan parhaimmillaan capuccinona ja toisinpäin.