Näyttää tosiaan heillä olevan vähän isommat pussit (300g).
350g siis.
Äkikseltään näyttää siltä, että vähän tulee kalliimmaksi, kun Hasbeanilta. Toivottavasti kahvi on hyvää...
Kahvi on hinnaltaan samaa tasoa on HasBeanin "paremmat", eli Cup of Excellence tai vastaavat (tilaamistasi tuo El Portillo on itseasiassa CoE kahvi).
Tilasin vain 2 pussia (Muchoki Peaberry £7,50 ja El Portillo £7,00)
En ole ennättänyt kiireiltäni noita kahveja vielä kommentoimaan, tosin tuota El Portilloa ei ollut tilatessani vielä saatavilla. Tähän mennessä kokeilemani kahvit ovat olleet loistavia
mutta eivät parhaimmillaan espressona. Tilaamistani olen ennättänyt tuon Muchokin ja sitten La Rosa:n kokeilemaan (San Francisco Tecuamburro vielä avaamatta). Näistä Muchoki on "todellinen" kenialainen, (sitrus) hedelmäinen, makea ja hapokas, mutta espressona
erittäin erittäin äkäinen. Siis
erittäin. Olen itse parin kokeilun jälkeen päätynyt juomaan sen Aeropressin ja filtterin kautta (varsinkin AP:llä tulee nuo maut hyvin esiin, mutta hapokkuus on huomattavasti ystävällisempi). La Rosa on kanssa hieman hapokas espressoksi, mutta sen kuitenkin saa jotenkin aisoihin (mutta tätäkin melkein pitäisin enemmänkin muuna kuin espressopapuna). Paahdot ovat siis näissä kahdessa olleet suht vaaleita.
Tuota kun verrataan Hasbeanin 1,5 kg rahdille, joka oli £9,58, niin kyllä on vähän tyyriimpää sekä kahvi, että rahti. Kyllä silti kerran kannattaa joka hommaa kokeilla?
Tuosta kahvin hinnasta jo tuolla alussa mainitsinkin (eli SMCR:n "fokus" on noissa vähän hinnakkaimmissa lajikkeissa). Postikulut ovat tosiaan hieman korkeammat. En tiedä miten paljon tähän vaikuttaa se että firma on uusia ja määrät joita postittavat ovat vielä varmaankin suht pieniä. Kahvit tosin tulivat HB:tä paremmin paketoituina, eli ihan oikeassa pahvilaatikossa (vrt. hasbeanin kuplamuovipussukka).
Voi olla iloinenkin ylläri tulossa.
Toivottavasti.
- tosiaan tuota Muchokia ei kannata säikähtää mikäli tuntuu liian tiukalta espressona. Valmista suodattimen kautta ja pidä huoli ettei vesi juokse kahvista liian nopeasti läpi jotta saat riittävästi makeutta matkaan mukaan (ts. hienonna jauhatusta - älä kasvata annosta (kahvi/vesi suhde)). Pressolla tuo toiminee kanssa hyvin (tällä tavalla en tosin ole ennättänyt vielä testaamaan kun varsinkin tuo AP on toiminut niin hyvin).