Laitetaas vanhaan viestiketjuun päivitystä.
Kyoceraa on tullut käytettyä reilut puoli vuotta, ja myllyhän tekee espressojauhatusta tietyin reunaehdoin. Keraamiset terän jauhavat espressokarkeutta ja siihen lisäksi tulee myös ohuempaa pölyä, joka hieman lisää kirpakkuutta kahviin.
Myllyn tekninen rakenne on muuten toimiva, mutta terän kiristysmekanismi vaati yllättävän nopeasti uusimista. Muovinen siipiruuvi alkoi kulumaan aika nopeasti, kun sitä oli aikansa kiristetty vastakappalettaan vasten. Tämä kovasta muovista tehty vastakappale (kuvassa mustan muoviprikan alla) on vastinpinnaltaan pykälöity, ja näiden pykälien on tarkoitus pitää siipumutteri paikallaan. Kun pehmä muovi alkaa kulumaan siipimutterista, häviää pito, ja säädöt lähtevät väljistymään. Puolen vuoden käytön jälkeen tilanne pystyi jauhamaan tehdyillä säädöillä enää pari shottia, ja kolmas olikin jo liian karkeaa. Vuolin mutterin muoviin lisäurat, mutta nekään eivät kauaa pitäneet. Korvasin siipimutterin lukkomutterilla, ja nyt pitää.
Käsimyllyä voin suositella, sillä jauhaminen on samalla hyvää hartiajumppaa