Ristretto
Kahvikeskustelu => Muu kahviaiheinen keskustelu => Aiheen aloitti: jiitee - Toukokuu 22, 2007, 21:42:06 ip
-
Jos olette törmänneet netissä vapaasti luettaviin tieteellisiin artikkeleihin kahviin liittyen niin niihin olisi kiva keräillä linkkejä vaikka tänne.
Itseäni sykähdytti tänään tämä (http://www.unicam.it/matinf/pasef/papers/MPPV05.pdf). Tuossa jutussa kun mallinnetaan espresson uuttamista matemaattisesti. :)
Lisäys: kappaleen IV alusta (sivulla 5) saanevat varmasti kaikki jotain irti (ketkä englantia ymmärtävät).
-
Aspects of espresso extraction (http://users.ameritech.net/jim_schulman/aspects_of_espresso_extraction.htm)
ABSTRACT
The paper presents and discusses data from three related aspects of espresso extraction:
How the shot taste changes as the yield, or total solids extracted from the puck, is varied.
How the yield can be controlled by varying basket geometry, dose and grind.
How these control input changes cause the yield changes.
-
Jim Schulman's Insanely Long Water FAQ (http://www.big-rick.com/coffee/waterfaq.html)
T. Teme
-
Tweaking Coffee's Flavor Chemistry (http://www.sweetmarias.com/coffee_chemistry/tweaking_coffees_flavor_chem.html)
Roasting, cooling, and storage conditions affect the chemicals that contribute to brew's flavor and aroma
Käsittelee kahvin kemiallisia reaktioita sekä paahdettuna papuna että uutettuna juomana.
-
En tiedä mihin olisin tämän laittanut mutta heitetään nyt tänne.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Cappuccino
Vieläkin hymyilyttää :D
-
En tiedä mihin olisin tämän laittanut mutta heitetään nyt tänne.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Cappuccino
Vieläkin hymyilyttää :D
Tuossa sauvasekoitin -kohdassa meinasin jo tippua tuolilta :lol: :lol: :lol:
-
Jatkoin keskustelua toisessa säikeessä, jotta tämä informatiivinen keskusteluketju ei täyty vähemmän informatiivisella sälällä.
Jatko siis tänne (http://www.ristretto.fi/foorumi/posts/list/0/629.page)
-
Michael Levy on perehtynyt maidonvaahdotuksen saloihin graduntyyppisessä tutkielmassaan "The effects of composition and processing of milk on foam characteristics as measured by steam frothing" (http://etd.lsu.edu/docs/available/etd-0330103-160922/unrestricted/Levy_thesis.pdf).
-
Twitteristä poimittu linkki:
Neglected Food Bubbles: The Espresso Coffee Foam (Ernesto Illy & Luciano Navarini 2011) (http://link.springer.com/content/pdf/10.1007%252Fs11483-011-9220-5.pdf)