Joskus menneisyydessä tuli mietittyä mitä kahville tapahtuu kun sen antaa olla kupissa, siis jos kahvin antaa seistä.
Löysin itseltäni aiheesta seuraavat muistiinpanot:
- Kahls espressoa keitelty Brikka-pannussa, vesi pannussa aluksi kylmää, keittolevyn lämpötila maksimissa
- ajan hetkellä 4:50 kahvi valmis, kaato kuppiin (2dl), kahvin lämpötila 82,2 celciusta
- ajan hetkellä 9:40 ikävä sivumaku selkeästi havaittavissa, kahvin lämpötilan 65,4 celciusta
En osannut tarkemin havainnoida johtuiko ikävä sivumaku ajan vaikutuksesta, lämpötilan muutoksesta vai jostain muusta. Olin myös kirjaillut saman suuntaisia havaintoja muiden espressopapujen osalta.
Onkohan tuon ikävän sivumaun ilmeneminen yleinenkin ominaisuus?