Riippuu tietenkin siitä, miten vaativa sinä olet. Suodatinkeittimen omituisuus on, että se liottaa kahvia varsin pitkään kuumassa vedessä. Silloin voi käydä, kuten akallio tuossa varoitteli. Mutta eipä siinä mitään "sääntöä" ole. Kyllä tummia kahvilaatuja on käytetty maailman sivu myös suodatinkeittimissä. Sain aikanaan parasta hotellin-aamupala-kahvia Bretagnessa. Kahvi oli "tietenkin" Carte Noire. Mutta yllätys oli valmistustapa: se oli nimittäin suodatettua. Kun kävin keittiössä kyselemässä, niin selvisi että kyseessä oli Carte Noiren oma kahvinkeitin, jonne kaadettiin varta vasten tähän keittimeen tarkoitettua valmisjauhatusta kertakäyttöpussista. Keitin valutti kahvin nopeasti, joten kahvia lioteltiin vähemmän, kuin yleensä. Hyvää oli.
Sekä Ranskassa, Espanjassa että Portugalissa kaadetaan suodatinkeittimeen samaa kahvia, kuin espressokeittimeenkin. Jauhatus vaihtelee, kahvilaatu ei. Eikä liene mitenkään harvinaista, että Suomessakin kaadetaan Moccamasterin suppiloon tummempia kahvilaatuja sen normikahvin lisäksi - vähän antamaan lisäpotkua. Näin itsekin tein joskus aikoinaan: Cafe Aromea about 2/3 ja 1/3 jotain espressoa, mitä jääkaapista milloinkin löytyi.
Mainitsemasi kahvipapu, Lidlin Espresso, on hyvin nöyrä tummapaahtoinen yleispapu. Se taipuu moneen käyttöön, meilläkin duunissa siitä tehdään täysautomaatilla "tavallista kahvia". Helppo papu, vastapainoksi siitä on turha etsiä erityisiä makuelämyksiä. Kokeile ihmeessä suodatinkeittimelläsi. Jos tulos ei miellytä, laimenna sitä seuraavalla kerralla jollain "tavallisella" pavulla. Älä vaan jauha sitä liian hienoksi. Itse asiassa, jos kahvista tulee kitkerää, niin kokeile uutta satsia reippaasti karkeammalla jauhatuksella.