Vaaleat Itä-Afrikkalaiset paahdot Pharoksella vaatinee jo kipparikallen ranteita . Nichekö selviää niistä ongelmitta?
Olen pyöräyttänyt läpi pari pussillista Barnin ja pussillisen SqM:n etiopialaisia ja pussillisen en-muista-kenen-paahtamaa-kenialaista. Etiopialaiset olivat vaaleita essopaahtoja ja kenialainen filsupaahto. Itseasiassa Barniltahan oli myös joku 60g testierä etiopalaista filsupaahtoa. Ei niiden kanssa ainakaan huomannut mitään eroa Amerikan mantereen papuihin - ei moottorin äänessä eikä jauhatuksen kestossa (en ole varma katsoinko ihan sekuntikellosta aikaa juuri niiden kanssa, mutta usein uusilla pavuilla huvikseni katson). DaveC omassa arvostelussaan/raportissaan prototyypistä kävi läpi jonkinlaisen "punishment testin" erilaisilla pavuilla, joskaan en muista oliko mukaan sattunut afrikkalaisia.
Doug Garrott jossain ketjussa puhui terien geometriaeroista. Esitti uskottavan teorian, jonka mukaan kartiot tuottaa suhteessa enemmän hienoja jakeita myös karkeilla asetuksilla, mikä tekisi niistä suboptimaalisia suodatinkäyttöön.
Teoria sinänsä muistaakseni minunkin mielestäni
kuulosti hyvältä, mutta onhan se toki ristiriidassa sen kanssa, että oivallisina vaihtoehtoina suodatinkahville pidetään mm. Baratzan Precisoa ja Virtuosoa sekä Orphan Espresson Lidoja. Kaikissa kuitenkin on kartioterät.
DaveC:n raportin perusteella NZ:n partikkelijakauma on joitain hyvinä filsupaahtokäsimyllyinä pidettyjä unimodaalisempi karkeilla (=ei-espresso) jauhatuksilla. Itse en tosiaan ole testannut Nisseä karkeilla jauhatuksilla, mutta maailmalta kuuluu hyväksyvää myhäilyä sen suhteen.