Sanoisin, että kannattaa lähteä liikkeelle sellaisella valmistusmetodilla, jonka hallitsee. Blue Mountain on sen verran arvokkaampi papu, ettei sillä ehkä kannata lähteä opettelemaan ainakaan vaikeampia metodeja.
Markuksen kysymys paahtoasteesta on relevantti. Mikä valmistusmetodi mielessä kahvi on paahdettu? Jos pavut on paahdettu espressokeittimelle, niin silloin tietysti se olisi hyvä lähtökohta valmistaa espressoa tai vaikka cappuccinoa. Kuten edelläkin todettiin suurin osa espressoista on täyttä kuraa johtuen osaamattomuudesta, joten jos jossain kahvilassa sai huonon espresson, niin siitä ei voi vetää kovin paljon johtopäätöksiä (paitsi sen, että huonon espresson saaminen sattumanvaraisesti valitussa kahvilassa on varsin todennäköistä).
Jos papuja on paljon ja nimenomaan haluaa kokeilla, mitä kaikkea siitä voi saada irti, niin Aeropress on varsin moneen taipuva kahvilaite. Itse tykkään käyttää Aeropressin kanssa metallifilttereitä, mutta toiset taas paperifilttereitä. Paperi suodattaa kahvin rasvoja, joten maku on aika erilainen.
Pressokeitin toisaalta on vekotin, jonka kanssa ei ole ihan helppo mokata, jos noudattaa jotain tolkullista ohjetta.