Mikä on teidän mielestänne oikean kokoinen cappucino, tuplacappucino tai entäpä latte?
Espresson suhteen asiat on suhteellisen hyvin, koska sille löytyy lähes yksiselitteinen vastaus 20-30ml.
Cappucinon kohdalla meneekin jo vaikeammaksi. Toisaalta sanotaan "virallisesti", että cappucino on maitojuoma joka sisältää espressoa, kuumaa maitoa ja maitovaahtoa, jokaista ainesosaa kolmannes. Silti pienin wbc-kisoissa hyväksytty cappucinokuppi on 150ml, eli mittasuhteet eivät siinä pienimmässä sallitussakaan voi pitää paikkansa kun yleisesti kupit täytetään reunaan asti.
Tuplacappucino on jo todella vaikea, se on tupla. Mutta minkä suhteen? Espresson - silloin maidon määrä pienenee sinkkucappaan nähden ja vahvuusero on aivan älyttömän iso sinkkucappaan. Vaiko tuplasti kumpaakin, tällöin taasen kupista tulee jo aikamoinen kulho.
Latte - jossain ohjeistetaan että on kuten cappucino, mutta ohuemmalla maidolla. Kuitenkin käytännössä näitä tehdään reilusti isompiin kuppeihin. Entä tuplalatte, onko se kaikin puolin isompi vai tuplaespressolla sama juoma, jolloin se taas muuttuu käytännössä todella isoksi cappucinoksi.
Eli olisiko jollain tietoa kuinka nämä asiat kuuluisi oikeasti tehdä?
-Mikko-