Jaaha. "ammattilaiset" ovat saanet sanoa mielipiteensä.
...
vaikka en viisaammaksi tullutkaan....
Halusitko tullakkaan? Melko nopeasti löit ainakin hanskat naulaan.
Tämä keskusteluhan alkoi kysymyksestäsi:
Miksi Jenkeistä itse tuotu kahvipapu on rasvanen, kiiltävä ja hyvänmakuinen, miksi Suomesta hankittu "samaa alkuperäisllatu" on kuivaa ja maultaan varsin tavanomainen?
Et siis kertonut juurikaan
mitään Jenkkilästä saamastasi pavusta. Kuinka voit olettaa että tuollaiseen kysymykseen voi mitään vastausta antaa, ilman tarkempia tietoja?
Keskustelun kuluessa meille sitten selvisi mistä olit papusi saanut ja samalla selvisi ettei kyse ole mitenkään korkealuokkaisesta Kona kahvista. Kuten Joona tuossa kysyikin, niin ehkä kyse on vain tuosta tummasta paahdosta? Hyvälaatuinen Kona-kahvi voi olla suhteellisen "pliisua" monen mielestä - sen suurin valtti on yleensä virheetön, "puhdas" ja tasapainoinen maku, siinä ei siis ole mitään räväköitä piirteitä itsessään.
Paahtamalla tummaksi kahviin kuin kahviin saadaan "vahvuutta" - siis maun vahvuutta paahtoaromien kautta. Tällä ei juurikaan ole tekemistä voimakkaiden "alkuperäaromien" kanssa, jotka esiintyvät parhaimmillaan vaaleapaahtoisissa kahveissa (mutta nämäkin "vaaleat" ovat siis tummempia kuin se "tavallinen" Suomalainen suodatinkahvipaketti - mutta eivät vielä lähelläkään öljyisiä).
olen kuitenkin vakuuttunut siitä, että Suomessa paahdettu kahvi (vaikka papu olisikin maailman parasta) ei maistu miltään verrattuna hankkimaani Konaan
Missä vaiheessa (ja kuka) oli mitään maailman parhaasta pavusta mitään väittänytkään? Ainoa uumoilu oli että Suomesta ostamasi Kona saattoi olla raakakahvina laadukkaampaa, mutta sen oli ehkä tärvellyt huono säilytys ja vanhuus.
Koska aiempi kokemuksesi Konasta oli (erittäin) tummapaahtoinen, niin ehkäpä parhaimmillaan hentoarominen kahvi olikin vain kovin ennakko-odotustesi vastainen?
Kyllä Suomestakin löytyy tummapaahtoista kahvia - oletko miten pienpaahtimoilta kysellyt ja kuinka tarkkaan olet tarjontaa läpi kolunnut?
En viiniäkään osta kauniin etiketin tai hassun pullon mukaan, vaan maun.
Ei nyt ole kyse etiketistä taikka hassusta pullosta - vaan siitä
millaista makua ja makukokemusta haetaan. Kun juot sitä hyvänmakuista viiniä, niin analysoitko samalla millaisia vivahteita se maku pitää sisällään, vai nautitko siitä että sitä on mukava juoda kun se yksinkertaisesti vain maistuu hyvältä ilman sen kummempia syitä? En edelleenkään väitä että juomasi Kona olisi pahanmakuista - yritin vain vihjata että vastaavalla tavalla hyvänmakuista kahvia voisi löytyä edullisemminkin (ihan niinkuin viinien kanssa).