Ennen kunnon sotaa pitänee tarkentaa, että minulle tärkein hankinnan syy oli, että sain työpaikan kahvilasta pumpputermoskahvia, johon oli varmaan muutamia kertoja lisätty uutta vanhan päälle. Haaleaa, seissyttä ja 70 senttiä mukillinen. Olisin jättänyt juomatta mutta kun piti saada pienet kofeiinit, että jaksaa.
Nyt saan muutamassa minuutissa, kone kuumenee sillä välin, kun haen veden vessassa, kupillisen kuumaa tuoretta kahvia hintaan 50 senttiä.
Vaihtoehtoja on sentään yli kymmenen, kahvilassa tasan yksi!
(En tiedä muiden työpaikkojen tavoista mutta useimmissa missä itse olen ollut juodaan mitä joku on sattunut tuomaan, yleensä halvinta.)
Minulle nuo podit ovat ihan kelvollisia, olisi tietysti ekologisesti hienoa jos ne saisi tyhjäksi ja sitten metallikeräykseen mutta tulee sitä jätettä kahvipaketistakin,
ja kun työpisteessä ei ole mahdollisuutta pestä laitteita niin podit vaan roskiin ja ehkä kerran viikossa puhdistus, jos tarvitsee edes sitä, podeista ei valu mitään ulos.
Ainoa vaiva lienee, että pitää olla joku muki mihin voi pistää parit huuhteluvedet menemään ennen ja jälkeen kahvin valmistuksen.
Kahvihuonekäyttöä ajatellen kone on NIIN helppokäyttöinen, että ellei sitä osaa käyttää niin parempi pysyä poissa esim. kopiokoneiden läheltä.
Taustatiedoiksi kerrottakoon, että minä pidän enemmän kolikko(yms.)automaatin keittämästä kahvista kuin seisseestä sumpista. Sillä vaatimuksella tosin, ettei kyseessä ole pikakahvi, sen makuun en ole päässyt, enkä taida halutakkaan.
Tuli vain mieleen, että jos nespresso maksaa 50 senttiä ja papukahvi 25 senttiä annos, ja koneiden hinnat olisivat 200 ja 800 euroa, niin pavut jauhava kone tulisi halvemmaksi vasta 2400 annoksen jälkeen.
Kone on minulle oiva hankinta, kuten mainitsin kotona on Saecon täysautomaatti ja moccamasteri, töissä on kahvila. Kotona koneet on keittiössä, töissä puhdistusmahdollisuudet ovat vähän heikonlaiset.