Ristretto

Kahvikeskustelu => Kahvinvalmistuslaitteet, kahvimyllyt ja -tarvikkeet => Aiheen aloitti: wairus - Helmikuu 17, 2010, 15:25:05 ip

Otsikko: Nespresso kone(et)
Kirjoitti: wairus - Helmikuu 17, 2010, 15:25:05 ip
Tervehdys.
(jos tästä on jo ollut juttua niin ohjatkaa aloittelija oikeaan keskusteluun.)

Eli tarkoituksena olisi hankkia tuommoinen nespressokone.
Lähinnä konetta käytettäisiin satunnaisesti töissä ja / tai matkoilla.
Jonkinmoisia näyttäisi saavan "ylijäämämyynnistä" noin 50 eurolla.

Kysymyksiä olisi kuitenkin:
- onko kaikissa kokeissa sama 19 baaria (eikös yleensä ole 15?)
- saako siihen kahvia Suomesta (ulkomailla ilmeisesti ihan markettitavarana)
- mitä eroa on pro ja "tavallinen" malleilla?

Kerrotaanko vielä että kotona on Saecon automaattiespressokone ja Moccamasteri,
joten tämä tulisi lähinnä "hätäkäyttöön".

Avusta kiittäen
Otsikko: Vs: Nespresso kone(et)
Kirjoitti: Misse - Helmikuu 17, 2010, 15:47:06 ip
http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=658.0

Tuossa jotain, googleen "nespresso site:ristretto.fi" niin saattaa löytyä lisääkin.

-Mikko-
Otsikko: Vs: Nespresso kone(et)
Kirjoitti: wairus - Maaliskuu 08, 2010, 12:14:27 ip
Moro kaikille.

Tuli sitten hankittua tuommoinen (sanoisin jopa halpa) krupsin nespressokone.
Viikonlopun koekäyttö eli viitisen annosta on takana, ja tyytyväinen olen.

Nettihuutokaupausta käyttämätön mutta ilman omaa laatikkoa olevana kone maksoi postituksineen noin 70 euroa.
Laite on pieni, joten mahtuu töissä hyvin pöydän reunalla eli ei enää koskaan seissyttä sumppia iltapäivisin vaan juuri valmistettu kahvia kuumana kupillinen.

Kahvin (kapseleiden) tilaaminen oli helppoa kunhan en sain tehtyä itselleni tunnuksen, siinä olikin melkoinen temppuilu. Omani tein lopulta ranskankielisenä näkyvässä sivustossa.

Hinta ei minusta ole paha, työpaikkakahvi maksaa 0,70€, ja podit 35-55 senttiä kappale ja postitus 10 euroa / lähetys.
Kokeilueräni eli sata kappaletta tuli muutamassa päivässä eli se homma toimii, varsinkin kun lähetti oli palveluhalukas.

Makuerot ovat yllättävän pieniä. Paahtoastetta 3 oleva pitkä (110ml) ja lyhyt (40ml) paahtoastetta 10/11 (en muista kumpi oli) annos olivat lähempänä toisiaan kuin presidentin tavallinen (0) ja tumma (1) suodatinkahvi. Johtuu luultavasti tottumuksestani vaaleisiin suodatinkahveisiin etteivät erot vielä maistu.

Tummapaahtoisissa monesti minua kiusannut palaneen maku puuttui (minulle iso plussa) mutta brändäys tuli väkisin mieleen. Sen verran paljon samanlainen tuntuma juomissa oli.

No vielä kun saan käyttööni tilaamani saecon mallin (maitovaahdotuksen kera oleva nespresso kone) pääsen tavoitteseeni, eli saan töissä tuoretta kahvia aina halutessani, ja kahvia kanttiinin kiinni ollessakin.

Pikaisesti sanoisin, että laite kannattaa hankkia jos
- haluat silloin tällöin muutakin kuin pannukahvia
- 50 senttiä ei Sinusta ole liikaa hyvästä kahvista
- haluat antaa vierailijoille mahdollisuuden muuhunkin kuion pannukahviin
  (en yhtään ihmettele, että joissakin ulkomaalaisissa hotelleissa kuuluu olevan nessokone huonevarusteluissa)
- haluat juoda eri kahvia aamuin illoin yms.
- Espressokoneen hankintahinta (600€?) kauhistuttaa

Laitetta ei kannata hankkia jos "tärkeintä" on kahvin valmistus ja siihen liittyvät rituaalit.



Otsikko: Vs: Nespresso kone(et)
Kirjoitti: cartman - Maaliskuu 08, 2010, 12:42:41 ip
Pikaisesti sanoisin, että laite kannattaa hankkia jos
- haluat silloin tällöin muutakin kuin pannukahvia
- 50 senttiä ei Sinusta ole liikaa hyvästä kahvista
- haluat antaa vierailijoille mahdollisuuden muuhunkin kuion pannukahviin
  (en yhtään ihmettele, että joissakin ulkomaalaisissa hotelleissa kuuluu olevan nessokone huonevarusteluissa)
- haluat juoda eri kahvia aamuin illoin yms.
- Espressokoneen hankintahinta (600€?) kauhistuttaa

Laitetta ei kannata hankkia jos "tärkeintä" on kahvin valmistus ja siihen liittyvät rituaalit.

Yhden tärkeän asian liittäisin tuohon mainioon luetteloosi:
- valmistajan podien kahvilaadut tyydyttävät sinua, kahveja kun et voi valita itse.

Olen kertonut ennenkin, että muutaman maistamisen jälkeen (pro-versio) tuo Nespresso antoi yllättävän myönteisen kuvan. Ei, en minä hanki sellaista vehjettä, enkä haikaile sellaiseen perään. Mutta jos vaihtoehtona on termoskannukura, kolikkoautomaatista nyt puhumattakaan, niin Nespresso on oiva ratkaisu. Mylly+keitin on harvassa työpaikassa realistinen vaihtoehto. Täysautomaattikin rikotaan helposti, kun käyttäjiä on useita. Meillä duunissa täysautomaatti on toiminut, mutta kyseessä onkin viiden hengen toimisto.
       
     
Otsikko: Vs: Nespresso kone(et)
Kirjoitti: japa - Maaliskuu 08, 2010, 17:26:06 ip
- 50 senttiä ei Sinusta ole liikaa hyvästä kahvista
- Espressokoneen hankintahinta (600€?) kauhistuttaa

Kahvin kilohinta on kohdallaan, sikäli kun wikipediaan on luottaminen. Eli 5.5gr kahvia per kapseli -> n 90e/kg. Has beanilla ostosteni keskiarvo on varmasti alle 30e/kg (postikuluineen), eli n.9 kilon kohdalla mennään tasoihin kulujen kanssa.
<tekopyhyys> Toki aika paljon roskaa noista nespressokapseleista syntyy </tekopyhyys> :).
Otsikko: Vs: Nespresso kone(et)
Kirjoitti: jiitee - Maaliskuu 08, 2010, 21:04:39 ip
Eli 5.5gr kahvia per kapseli -> n 90e/kg. Has beanilla ostosteni keskiarvo on varmasti alle 30e/kg (postikuluineen), eli n.9 kilon kohdalla mennään tasoihin kulujen kanssa.

Millä tavalla siis mennään tasoihin?

Pikaisesti sanoisin, että laite kannattaa hankkia jos
- haluat silloin tällöin muutakin kuin pannukahvia
- 50 senttiä ei Sinusta ole liikaa hyvästä kahvista
- haluat antaa vierailijoille mahdollisuuden muuhunkin kuion pannukahviin
  (en yhtään ihmettele, että joissakin ulkomaalaisissa hotelleissa kuuluu olevan nessokone huonevarusteluissa)
- haluat juoda eri kahvia aamuin illoin yms.
- Espressokoneen hankintahinta (600€?) kauhistuttaa

Tai vaihtoehtoisesti: ostan esim. Harion skerton myllyn ja kaveriksi Abidin (n. 35+20 euroa) eli noin 60-70 euroa postikuluineen. Tämän jälkeen voit tarjota (pienellä harjoittelulla) ystävillesi laadukkaita kahveja juurikin tuohon japan mainitsemaan noin/reilun 30 euron kilohintaan.

Laitetta ei kannata hankkia jos "tärkeintä" on kahvin valmistus ja siihen liittyvät rituaalit.

Kahvin valmistukseen liittyvien "rituaalien" tarkoitus on yleensä sen hyvänmakuisen ja ennenkaikkea jollain tavalla erityisen kahvin valmistaminen - toki joillakin on saattanut tämä idea laitehuumassa hukkua.

Mutta tässä ollaan taas sen peruskysymyksen äärellä, eli mitä kukin kahviltaan hakee/toivoo. Toisille on ok jos siitä saa kofeiinia suhteellisen vähillä irvistyksillä (ja tämä on ihan oikeasti siis "OK") - toinen ääripää taas hakee siitä jotain erityistä makunautintoa/ominaisuutta/tunnetta (mikä on yhtälailla ok). Nespresso asettunee jonnekin tämän asteikon puoliväliin - mielestäni tosin aika järkyttävällä hinnalla (joka ehkä pitäisi nähdä sen "helppouden" hintana).
Otsikko: Vs: Nespresso kone(et)
Kirjoitti: Misse - Maaliskuu 08, 2010, 21:20:49 ip

Mutta jos vaihtoehtona on termoskannukura


Sori nipottaminen ja ymmärrän mitä tarkoitat. Mutta siltikin on pakko todeta, että suhteellisen tuore kahvi säilyy termoskannussa kaikista parhaiten, eikä siinä siten periaatteellisella tasolla ole mitään vikaa. Tietystikin päivän seissyt kahvi likaisessa termoksessa on aivan kammottavaa  :-X

-Mikko-
Otsikko: Vs: Nespresso kone(et)
Kirjoitti: wairus - Maaliskuu 08, 2010, 22:18:54 ip
Ennen kunnon sotaa pitänee tarkentaa, että minulle tärkein hankinnan syy oli, että sain työpaikan kahvilasta pumpputermoskahvia, johon oli varmaan muutamia kertoja lisätty uutta vanhan päälle. Haaleaa, seissyttä ja 70 senttiä mukillinen. Olisin jättänyt juomatta mutta kun piti saada pienet kofeiinit, että jaksaa.

Nyt saan muutamassa minuutissa, kone kuumenee sillä välin, kun haen veden vessassa, kupillisen kuumaa tuoretta kahvia hintaan 50 senttiä.

Vaihtoehtoja on sentään yli kymmenen, kahvilassa tasan yksi!
(En tiedä muiden työpaikkojen tavoista mutta useimmissa missä itse olen ollut juodaan mitä joku on sattunut tuomaan, yleensä halvinta.)

Minulle nuo podit ovat ihan kelvollisia, olisi tietysti ekologisesti hienoa jos ne saisi tyhjäksi ja sitten metallikeräykseen mutta tulee sitä jätettä kahvipaketistakin,
ja kun työpisteessä ei ole mahdollisuutta pestä laitteita niin podit vaan roskiin ja ehkä kerran viikossa puhdistus, jos tarvitsee edes sitä, podeista ei valu mitään ulos.

Ainoa vaiva lienee, että pitää olla joku muki mihin voi pistää parit huuhteluvedet menemään ennen ja jälkeen kahvin valmistuksen.

Kahvihuonekäyttöä ajatellen kone on NIIN helppokäyttöinen, että ellei sitä osaa käyttää niin parempi pysyä poissa esim. kopiokoneiden läheltä.

Taustatiedoiksi kerrottakoon, että minä pidän enemmän kolikko(yms.)automaatin keittämästä kahvista kuin seisseestä sumpista. Sillä vaatimuksella tosin, ettei kyseessä ole pikakahvi, sen makuun en ole päässyt, enkä taida halutakkaan.

Tuli vain mieleen, että jos nespresso maksaa 50 senttiä ja papukahvi 25 senttiä annos, ja koneiden hinnat olisivat 200 ja 800 euroa, niin pavut jauhava kone tulisi halvemmaksi vasta 2400 annoksen jälkeen.

Kone on minulle oiva hankinta, kuten mainitsin kotona on Saecon täysautomaatti ja moccamasteri, töissä on kahvila. Kotona koneet on keittiössä, töissä puhdistusmahdollisuudet ovat vähän heikonlaiset.
Otsikko: Vs: Nespresso kone(et)
Kirjoitti: cartman - Maaliskuu 08, 2010, 23:46:30 ip
Sori nipottaminen ja ymmärrän mitä tarkoitat. Mutta siltikin on pakko todeta, että suhteellisen tuore kahvi säilyy termoskannussa kaikista parhaiten, eikä siinä siten periaatteellisella tasolla ole mitään vikaa.

Olet varmasti aivan oikeassa. Minä taasen kirjoitin asiasta itsekkäästi. En itse juo Presidenttiä vastasuodatettuna, en termoskannusta enkä muutenkaan. Tuollaisessa "walrusin" mainitsemassa toimistoympäristössä Nespresso antaa mahdollisuuden lyhyiden kahvien tekemiseen ilman suurta sähläämistä. Edelleenkin: ollako kokonaan ilman vai juodako edes Nespressoa - tässä kai peruskysymys. Jokainen vastaa itse tähän kysymykseen. Kahvinappien kilohintavertailu on tältä kantilta absurdia. Kyseessähän oli kahden vaihtoehdon kustannusvertailusta. Ainoat relevantit muuttuvat kustannukset olivat kahvilan kitkerä litku 0,70 euroa/kuppi, Nespresso 0,50 euroa/kuppi, investointina Nespresso-koneen hinta. Ei kovin vaikeaa matematiikkaa. Erilaisten myllyviritelmien käyttö on useimmissa ympäristöissä mahdotonta ja siten vaihtoehtona usein epärealistinen.
   
Otsikko: Vs: Nespresso kone(et)
Kirjoitti: japa - Maaliskuu 09, 2010, 08:24:33 ap
Millä tavalla siis mennään tasoihin?
Otsikko: Vs: Nespresso kone(et)
Kirjoitti: cartman - Maaliskuu 18, 2010, 19:18:53 ip


Hyvän graafin teit.
Mutta ajattelepas "walrusin" todellista valintatilannetta toimistossaan: Nespressokone+ 0,5 e/kuppi, tai toimistokuppilan kahvi 0,7 e/kuppi. Kuoletusaika noin päässälaskuna 350 kuppia. Näiden jälkeen 0,2 e/kuppi "voittoa". Lisäbonuksena "OK kahvia" sen "pitkään seisseen kitkerän kahvin" asemesta. Not bad. Eikä kukaan missään vaiheessa väittänyt Nespresso-kahvin olevan erityisen hyvää, tai tiukasti rajaten "edes" espressoa. Mutta jos se pesee toimiston kahvilan seisseen kahvin, niin tavoite on saavutettu.

Ja mitä "walrusin" omaan arvioon kahvien hinnoista tulee (Nespresso 0,5 e, pavuista jauhettu 0,25 e), niin tässä on ilmeisesti vähän hintapoliittisen tarkastelun paikka. (Toimistomme väki juo Lidlin Espressoa, pavut 0,05 e/kuppi.) Tuo 0,25 tarkoittaa yli 40 e/kg. Silloin puhutaan sen verran hyvästä kahvista, että vertailu sen enempää Lidlin Espressoon kuin yhteenkään Nespresson nappiin ei ole järkevää. Sinänsä en pidä tällaisia laskelmia mielekkäinä. Pääasia on, että saa "edes OK kahvia" halutessaan.
 
Otsikko: Vs: Nespresso kone(et)
Kirjoitti: Misse - Maaliskuu 18, 2010, 19:41:33 ip
Hyvän graafin teit.
Mutta ajattelepas "walrusin" todellista valintatilannetta toimistossaan: Nespressokone+ 0,5 e/kuppi, tai toimistokuppilan kahvi 0,7 e/kuppi. Kuoletusaika noin päässälaskuna 350 kuppia. Näiden jälkeen 0,2 e/kuppi "voittoa". Lisäbonuksena "OK kahvia" sen "pitkään seisseen kitkerän kahvin" asemesta. Not bad. Eikä kukaan missään vaiheessa väittänyt Nespresso-kahvin olevan erityisen hyvää, tai tiukasti rajaten "edes" espressoa. Mutta jos se pesee toimiston kahvilan seisseen kahvin, niin tavoite on saavutettu.


Onhan tuolle vaihtoehtoja moniakin. laadukasta jauhettua kahvia mukaan, työpaikalle vedenkeitin ja aeropress tai abid clever. Abidilla saa aikaiseksi hyvää suodatinkahvia, aeropressille oikeastaan minkätyylistä kahvia tahansa. Poislukien tietysti espresso vaikka sitäkin se ohjekirjansa mukaan tekee :)

Walrusin tapauksessa hän on löytänyt välineen, jolla päihittää työpaikkaruokalan kahvion, hyvä niin. Mutta hinta/laatu suhteeltaan edulliseksi välineeksi en sitä mitenkään kehtaisi kutsua.

-Mikko-
Otsikko: Vs: Nespresso kone(et)
Kirjoitti: jiitee - Maaliskuu 18, 2010, 20:03:45 ip
Tai modailee aeropressin jatkoksi harion myllyn yläosan tähän tyyliin:

[youtube]http://www.youtube.com/v/uKTVEj9rQ3s[/youtube]
Otsikko: Vs: Nespresso kone(et)
Kirjoitti: cartman - Maaliskuu 18, 2010, 20:14:27 ip
Onhan tuolle vaihtoehtoja moniakin. laadukasta jauhettua kahvia mukaan, työpaikalle vedenkeitin ja aeropress tai abid clever.

Olet varmasti oikeassa. Mutta myös työpaikkoja ja -ympäristöjä on erilaisia. Meille ei tulisi kuuloonkaan sallia, että joku alkaisi sählätä irtokahvin ja vetisten perskojen kanssa työpaikallamme. Tuo käyttämämme täysautomaatti on OK, siitä on sovittu ja yhteisymmärrys on tullut, mutta muu ei käy. Samoin kaikenlaiset käsimyllyllä jauhamiset sun muut itse kehitellyt viritelmät kuuluvat ympäristössämme sinne puujalkavitsi-osastolle. Voisiko meillä olla Nespresso? Ehkä, mutta pidämme täysautomaatin tuomasta valinnanmahdollisuudesta enemmän, samoin kahvin mausta. Hinta? Emme ole ikinä laskeneet, paitsi tietenkin äskeistä viestiä kirjoittaessani...

Ammattiylpeys pakottaa sanomaan tämänkin: Ainakin meidän yhtiömme palovakuutusehdoissa erikseen kielletään vedenkuumentimien ja -keitinten käyttö toimitiloissa. Poislukien tietenkin ahtaat keittiötilat, jonne kukaan ei tasan tarkaan saa tuoda yhtään omaa laitettaan tilaa viemään. Jotkut ottavat tämän vakavissaan. Olin muutaman vuoden duunissa Mannerheimintiellä Stockaa vastapäätä, siinä Lääkärikeskuksen talossa. Vuokrasopimuksen liitteessä oli erikseen mainittu, että vedenkeittimet- ja kuumentimet sekä kahvinkeittimet on kielletty. Rikkominen oikeutti vuokrasopimukseen purkuun. Siinäkin talossa syynä oli vakuutussopimuksen ehdot.
   
Otsikko: Vs: Nespresso kone(et)
Kirjoitti: jiitee - Maaliskuu 18, 2010, 20:32:35 ip
Mutta myös työpaikkoja ja -ympäristöjä on erilaisia. Meille ei tulisi kuuloonkaan sallia, että joku alkaisi sählätä irtokahvin ja vetisten perskojen kanssa työpaikallamme. ...
Ammattiylpeys pakottaa sanomaan tämänkin: Ainakin meidän yhtiömme palovakuutusehdoissa erikseen kielletään vedenkuumentimien ja -keitinten käyttö toimitiloissa. Poislukien tietenkin ahtaat keittiötilat, jonne kukaan ei tasan tarkaan saa tuoda yhtään omaa laitettaan tilaa viemään.

Ympäristöt tosiaan eroavat - itse en ole vielä törmännyt omaan tai toisen työpaikkaan (tai no nyt sinun) josta ei taukotilasta vedenkeitintä löytyisi taikka sellaisen puuttuessa sitä ei itse voisi sinne toimittaa. Ja aeropress kulkee pienessä pussissa mukana - ei ole toisilta tilaa viemässä. Mylly menee ehkä tosiaan jo kikkailun puolelle - aamulla jauhettu tuorepuru säilyy kyllä moitteettomana iltaan saakka.
Otsikko: Vs: Nespresso kone(et)
Kirjoitti: wairus - Maaliskuu 18, 2010, 20:43:03 ip
> Walrusin tapauksessa hän on löytänyt välineen, jolla päihittää työpaikkaruokalan kahvion, hyvä niin. Mutta hinta/laatu suhteeltaan
> edulliseksi välineeksi en sitä mitenkään kehtaisi kutsua.

Nyt on pakko kysyä mistä te oikein ostatte kahvinne? Minäkin ostaisin mielelläni juuri keitettyä kahvia alle 50 centtiä kupillinen, ja saisin vielä valita joka kerta noin 10 eri vaihtoehdosta, ellei muuten niin vaihtelun vuoksi.

Meillä on työpaikalla kahvila. Aamupäivisin noin 10.00 asti sekä henkilökunta että opiskelijat vetävät kahvia siihen tahtiin, että isossa termostimessa oleva kahvi on ihan juotavaa. Maksan siitä ihan mielellään 70 senttiä, ja syön samalla jotakin pientä.

Iltapäivällä kahvi on lähes poikkeuksessa seissyttä pumpputermarisumppia. (En ole vielä törmännyt pumpputermokseen mikä oikeasti olisi hyvä.)
Joten maksan mieluusti noin 50 senttiä nespressostani. Kofeiiininarkkarina tarvitsen sen pienen (suuren) annoksen myös iltapäivällä. Ja pidän hinta - laatu suhtetta melkoisen hyvänä.

Lisäksi minua kiinnostaa, pirun paljon, jos sallitaan sanoa, kuinka monia "urputtaja" on oikeasti maistanut nespressoa?
Ei niissä todellakaan ole hienoja vivahteita ja mielenkiintoisia aromeja mutta tuloksena on _aina_ hyvää kahvia, ei siis loistavaa / erinomaista mutta ei myöskään koskaan juomakelvotonta moskaa.

Uteliaat voivat pistää yksityisviestiä ja saada kutsun maistelemaan.

ps. Se on WAIRUS ei WALRUS (vaikka ei sillä ole väliä walrus sentään tarkoittaa jotakin)

 
Otsikko: Vs: Nespresso kone(et)
Kirjoitti: jiitee - Maaliskuu 18, 2010, 21:29:12 ip
Joten maksan mieluusti noin 50 senttiä nespressostani. Kofeiiininarkkarina tarvitsen sen pienen (suuren) annoksen myös iltapäivällä. Ja pidän hinta - laatu suhtetta melkoisen hyvänä.

Tai: 0,07€ "kuppi"? (http://www.apteekkikulma.fi/epages/YkkosApteekki.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/YkkosApteekki/Products/OE0200704)  :P

Lisäksi minua kiinnostaa, pirun paljon, jos sallitaan sanoa, kuinka monia "urputtaja" on oikeasti maistanut nespressoa?
Ei niissä todellakaan ole hienoja vivahteita ja mielenkiintoisia aromeja mutta tuloksena on _aina_ hyvää kahvia, ei siis loistavaa / erinomaista mutta ei myöskään koskaan juomakelvotonta moskaa.

Mutta ymmärtänet varmaan, että foorumilla jossa on suuri määrä laatukahvin juojia - jotka siis maksavat reilusti alle tuon 50 senttiä "premium"tavarasta per kuppi - saattaa herättää "närästystä" puheet nespresson hyvästä hinta/laatu suhteesta. Eikös?

Mutta laatukahvin juojien on myös syytä muistaa wairus:in ja cartmanin kuvaamat tilanteet (ja lukea ne ajatuksella) - nyt on kyse käytännön asioista ja kompromissien tekemisestä (työpaikan ja työtovereiden kanssa).

Jokainen saa käyttää rahansa kuten haluaa ja jokainen saa tuoda myös oman mielipiteensä esille. Tietysti mielipiteiden esiintuomiseen (yleensä) liittyy aina yritys saada toinen ymmärtämään oman kantansa (oikeutuksen), mutta jos tämä ei toteudukaan, niin ei siitä toinna kenenkään kauheasti hermostua.

Otsikko: Vs: Nespresso kone(et)
Kirjoitti: Mariia - Maaliskuu 18, 2010, 21:51:59 ip
Olet varmasti oikeassa. Mutta myös työpaikkoja ja -ympäristöjä on erilaisia. Meille ei tulisi kuuloonkaan sallia, että joku alkaisi sählätä irtokahvin ja vetisten perskojen kanssa työpaikallamme.

Samoin meillä. Talossa ei ole mikrouunejakaan kuin kahdessa paikassa, jotta kerroksissa ei leiju ruoan tuoksu ;)

Lainaus käyttäjältä: wairus
Lisäksi minua kiinnostaa, pirun paljon, jos sallitaan sanoa, kuinka monia "urputtaja" on oikeasti maistanut nespressoa?
Ei niissä todellakaan ole hienoja vivahteita ja mielenkiintoisia aromeja mutta tuloksena on _aina_ hyvää kahvia, ei siis loistavaa / erinomaista mutta ei myöskään koskaan juomakelvotonta moskaa.

Edellisessä työpaikassani oli käytössä Lavazzan pod-kone. Eli Nespresson vastine (ehkä hieman kalliimpi laiteinvestoinnin osalta).
Nespressokonetta olen käyttänyt eri hotelleissa yöpyessäni. Oma mielipiteeni on, että Lavazza/Nespresso on keino tarjota hieman - paljon suodatinkahvia parempaa kahvia isommalle porukalle. Halvin mahdollinen tapa se ei ole, ja pod-roskaa (sekajäte) tulee paljon.

Komppaan cartmania, hintaa en lähtisi laskemaan, koska esim. hotelleissa baristan työvoimakulu on varteenotettava tekijä kun kupillisen hintaa muodostetaan.
Nespresso tarjoaa myös valinnan mahdollisuuden esim. paahtoasteen suhteen (ainakin niissä hotelleissa joissa olen ollut), suodatinkahvia on yleensä tarjolla tasan yhtä laatua. Drink it or leave it  ;)

Herää myös kysymys, kuinka gourmetisti (vai pitäisikö sanoa hifisti) forumlaiset työaikanaan oikein elävät jos pod-kahvi ei edes silloin kelpaa?
Otsikko: Vs: Nespresso kone(et)
Kirjoitti: jiitee - Maaliskuu 18, 2010, 21:57:49 ip
Herää myös kysymys, kuinka gourmetisti (vai pitäisikö sanoa hifisti) forumlaiset työaikanaan oikein elävät jos pod-kahvi ei edes silloin kelpaa?

Kahvi ei ole (päivä) elämälle välttämätöntä - sitä saa ihan tarpeeksi aamulla ja illalla kotona. Ja miksi kulinaristinen herkku pitäisi väkisin tärvellä tusinatuottella (näin "gourmetistin" näkökulmasta)?

Mutta saatan olla tietysti poikkeus - näin "harrastusaikana" on tullut matkan tms. takia pidettyä jopa melkein viikon tauko kahvissa ilman mitään ongelmia. Ei koske päähän, ei nukuta, ei aiheuta tutinoita.
Otsikko: Vs: Nespresso kone(et)
Kirjoitti: McJones - Maaliskuu 18, 2010, 22:16:18 ip
Kahvi ei ole (päivä) elämälle välttämätöntä - sitä saa ihan tarpeeksi aamulla ja illalla kotona. Ja miksi kulinaristinen herkku pitäisi väkisin tärvellä tusinatuottella (näin "gourmetistin" näkökulmasta)?

Mutta saatan olla tietysti poikkeus - näin "harrastusaikana" on tullut matkan tms. takia pidettyä jopa melkein viikon tauko kahvissa ilman mitään ongelmia. Ei koske päähän, ei nukuta, ei aiheuta tutinoita.
Tästähän saakin loistavan aasinsillan lähteä sijoittamaan itseään "narkkari -- gourmetisti" akselille  ;D
Nykyään ei edes viikonloppu "suju" kahvitta, kun se on jotenkin rutiinien rikkomista jättää kahvittelu pois.

Enempi teemaan liittyen, sikäli kai tässäkään säikeessä ei ongelma ole se "tusinatuote", vaan se,  että tusinatuotteessa ei voi puhua teknisestä laadusta. Se ei siis ole kerrasta toiseen samanlaista, vaan joskus hyvää, joskus huonoa. Itsekin tulee juotua konttorilla nykyään handpresso-espressoa ja "pumpputermoskahvia/-teetä". Joskus se on hyvää (yleensä juuri aamuisin), joskus aivan kamalaa (yleensä iltapäivisin).

Ylipäätään jos konseptina nappikahvi on ok, silti ehkä tsekkaisin muitakin vaihtoehtoja kuin Nespressoa. Nespresso on omassa sarjassaan hyvä, mutta ei millään tavalla edullisin. ESE-nappeja käyttävääkin voisi harkita, jos konttori ei ole liian iso. Nespresso toiminee hyvin isommallekin käyttäjäkunnalle.
Otsikko: Vs: Nespresso kone(et)
Kirjoitti: Misse - Maaliskuu 18, 2010, 22:37:03 ip

Meillä on työpaikalla kahvila. Aamupäivisin noin 10.00 asti sekä henkilökunta että opiskelijat vetävät kahvia siihen tahtiin, että isossa termostimessa oleva kahvi on ihan juotavaa. Maksan siitä ihan mielellään 70 senttiä, ja syön samalla jotakin pientä.

Iltapäivällä kahvi on lähes poikkeuksessa seissyttä pumpputermarisumppia. (En ole vielä törmännyt pumpputermokseen mikä oikeasti olisi hyvä.)
Joten maksan mieluusti noin 50 senttiä nespressostani. Kofeiiininarkkarina tarvitsen sen pienen (suuren) annoksen myös iltapäivällä. Ja pidän hinta - laatu suhtetta melkoisen hyvänä.


Ongelmana ei siis ole kahvion kahvi vaan enemmänkin kahvion työntekijöiden nuukuus, jonka vuoksi he menettävät ainakin sinun rahasi iltapäivällä.

Termoskannu on oikeasti paras paikka säilöä suodatinkahvia, lyhyeksi aikaa. Vendorin edustajan mukaan termoskannussa kahvi säilyy oikeasti laadukkaana ~tunnin, lämpölevyllä 10min. Jos termoskannuja ei pestä käytännössä koskaan ja siellä säilytetään kahvia tuntitolkulla ongelma on kahvilan henkilökunnassa/heidän ohjeistuksessaan. Hyvää termoskannukahvia voit käydä maistamassa vaikkapa Kaffan kahvilassa Helsingin Punavuoressa tai Turussa Cafe artissa.

Itsekin suhtaudun työpaikkakahviin eri tavoin kuin kahvilakahviin, tosin sinun tapauksessa asiassa ei pitäisi olla eroa. Mutta siltikin nespressolla kahvin valmistat sinä itse, ei kukaan muu. Tällöin hintaa ei voi verrata suoraan kahvilan hintoihin.

Ymmärrän toki, että jokainen haluaa juoda siedettävää kahvia töissään ja siihen tarkoitukseen nespresso voi olla oikea väline. Mutta halvaksi sitä ei mitenkään voi kutsua. En usko, että vertaat pizzaan tarvittavia raaka-aineitakaan pizzerian hintoihin 1:1 periaatteella, vaikka käyttäisitkin valmiita pizzapohjia ja valmiiksi raastettua juustoa.

-Mikko-
ps. pahoittelen, että luin nimesi väärin.
Otsikko: Vs: Nespresso kone(et)
Kirjoitti: akallio - Maaliskuu 18, 2010, 22:43:25 ip
Herää myös kysymys, kuinka gourmetisti (vai pitäisikö sanoa hifisti) forumlaiset työaikanaan oikein elävät jos pod-kahvi ei edes silloin kelpaa?

Minulle varmaan kelpaisikin, mutta itse ainakin pidän nykyistä parin kympin Abidiani huomattavasti kilpailukykyisempänä laitteena. Kaikilla työpaikoilla sellainen ei toki menisi läpi.
Otsikko: Vs: Nespresso kone(et)
Kirjoitti: tirofaux - Maaliskuu 19, 2010, 10:22:54 ap
Herää myös kysymys, kuinka gourmetisti (vai pitäisikö sanoa hifisti) forumlaiset työaikanaan oikein elävät jos pod-kahvi ei edes silloin kelpaa?

Käsimylly ja Abid käytössä. Ennen Abidin aikaa (eAa) oli pressopannu. Työpaikan puolelta tarjolla on suodatin- ja automaattikahveja, mutta koska en itsessäni havaitse pakotteita kahvin juontiin jäävät nämä käyttämättä silloinkin kun oman kahvin valmistus on estynyt.
Otsikko: Vs: Nespresso kone(et)
Kirjoitti: Mariia - Huhtikuu 05, 2010, 14:03:53 ip
pod-roskaa (sekajäte) tulee paljon.

Tähän liittyen ilahduin Bodumin uudesta mainoksesta "make taste, not waste" ;)
http://www.bodum.dk/pages/products/productshow.asp?rid=1583&rtit=products&dom=1021