Sikarinmakuista papua....? Itse kun vielä aikoinaan polttelin, niin harrastin pääasiassa sikareja, yleensä kuubalaisia. Täytyy kyllä sanoa, että en koe niissä mitään yhtäläisyyttä kahviin, muuten kuin mielikuvien tasolla. Joku todella "maanläheinen" (esim. Mandheling) aasialainen papu on joskus tuonut mieleeni tumpatun sikarin, mutta se ei ole kovin miellyttävä mielikuva...
Juu, en ole kyseistä papua maistanut, mutta mielikuva tuntuu jo siltä, etten kokeilekaan.
Minun mielestäni pitäisi mieluummin puhua siitä, että esim. kyseessä on erittäin rajatusti ko. alueelle tyypillinen pesty/natural kahvi, joka on kasvanut yli xxxx m korkeudessa ja korjattu vasta oikean kypsyisenä jne. Opetellaan puhutaan kahvista kahvina, eikä apinoida viinihörhöjen tyylistä kielikuvastoa.
Tästä olen Schulmanin kanssa samaa mieltä, vaikka olen joskus myöntänyt hänen olevan jokseenkin vastarannankiiski.