Valmistuksessa on useita muuttujia. Yksi tärkeä on uuttolämpötila. Vanha akalliolta oppimani ohje toimii lähes aina: matala lämpötila korostaa happamuutta, korkea uuttolämpötila taasen karvautta. Omassa täysautomaatissani säädän lämpötilaa asteittain korkeammaksi, kunnes saan kuppiin hieman "potkua", kuten sinä hyvin asian ilmaisit. Nyt tullaan sitten siihen sinun koneeseesi. Thermoblock-laitteille on ominaista, että lämpötila hieman "vaeltaa". Näin erityisesti, jos tekee useita annoksia peräkkäin. Saat siten samoista raaka-aineista, samalla tavalla tehtynä erilaisia kupposia.
Juoman uuttaminen lyhyempänä ja "äkäisempänä" auttaa myös usein. On joskus aika vaikeaa löytää oikea tasapaino jauhatuksen hienouden kanssa. Siis niin hienoa, että kone "vaikeroi", mutta ei mene ihan tukkoon. Kun käytin itse vastaavanlaista laitetta, kahvini lirui kuppiin hitaammin ja ohuempana norona, kuin sinun videossasi.
Tokihan papulaadulla ja pavun tuoreudella on myös suuri merkitys. On pehmeämpiä ja vähemmän pehmeitä laatuja.