Ristretto
Kahvikeskustelu => Muu kahviaiheinen keskustelu => Aiheen aloitti: PaljonMaitoa+VahvaaKahvia - Huhtikuu 16, 2014, 07:59:49 ap
-
EU:lta julma temppu kahvinystäville!
EU on puuttumassa suomalaisille pyhään asiaan - kahviin.
EU on määrännyt, että vuodesta 2015 alkaen uusien kahvinkeittimien pitää olla itsestään sammuvia. Termoskannulliset keittimet pysyvät päällä vaivaiset viisi minuuttia kahvin keiton jälkeen. Tavalliset lasipannukeittimet antavat lämpimän kahvin ystäville aikaa 40 minuuttia.
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2014041518217396_ru.shtml (http://www.iltalehti.fi/ruoka/2014041518217396_ru.shtml)
-
EI hätää, ei Italia kuitenkaan vaivaudu noudattamaan koko direktiiviä, joten espressokoneita saa jatkossakin :)
-
EI hätää, ei Italia kuitenkaan vaivaudu noudattamaan koko direktiiviä, joten espressokoneita saa jatkossakin
Ei tuo koske kuin suodatinkeittimiä.
-
Ei tuo koske kuin suodatinkeittimiä.
Ilmeisesti koskee. Kannattaa vilkaista Bildin uutinen aiheesta, vaikka se onkin samaa tasoa kuin tyypilliset iltapäivälööpistön uutiset.
Espressokeittimienkin pitäisi sammua pian uuttoprosessin jälkeen.
Mutta lööpistölle tyypillisesti, missään ei anneta linkkiä itse direktiiviin, että voisi katsoa, että mitä siellä oikeasti määrätään ja mikä on a) paikallisten viranomaisten ja b) toimittajan tulkintaa.
Asetus on noin pääasiassa hyvä. Kenelläkään ei pitäisi olla tarvetta pitää kahvinkeitintään päällä tuntitolkulla. Siis tavallista keitintä. Kahvi menee pilalle siinä ajassa, eikä päälle jäänyt kahvinkeitin ihan ilman vaaratekijöitäkään ole.
-
Ilmeisesti koskee.
(http://www.rohitab.com/discuss/public/style_emoticons/default/shiftyeyes_anim.gif)
Mutta lööpistölle tyypillisesti, missään ei anneta linkkiä itse direktiiviin, että voisi katsoa, että mitä siellä oikeasti määrätään ja mikä on a) paikallisten viranomaisten ja b) toimittajan tulkintaa.
Tämähän alkoikin jo kiinnostaa.
Asetus on noin pääasiassa hyvä. Kenelläkään ei pitäisi olla tarvetta pitää kahvinkeitintään päällä tuntitolkulla. Siis tavallista keitintä. Kahvi menee pilalle siinä ajassa, eikä päälle jäänyt kahvinkeitin ihan ilman vaaratekijöitäkään ole.
Mutta entäs suomalainen kahvikultuuri? Kahvi kuuluu perinteisesti pitää lämpimänä siinä levyllä mieluiten aamusta iltaan! Miten muuten se ummehtunut maku siihen saataisiin? Vai pitääkö suomalaisen kahvikulttuurin vaalijan nyt ostaa erillinen lämpölevy jossa sen kahvin saa oikeanmakuiseksi iltaan mennessä? Järjetöntä.
-
http://foodanddrinkhub.eversheds.com/all-briefings/eu-proposes-draft-regulation-for-eco-design-requirements-of-coffee-machines/
Jos nyt luen tuota oikein, niin espressokonekin saisi olla päällä maks. 30min päällekytkemisestä/edellisestä uutosta, tai tunnin jos väittää kyseessä olevan kupinlämmitys ::)
-
http://www.eceee.org/ecodesign/products/Lot25_non_tertiary_coffee_machines
Tuossa vielä kylkiäisiksi itse teksti sekä valmistelussa esitetyt kommentit, jos joku niitä jaksaa lukea ;)
-
Jännä otsikointi Iltalehdeltä, sensaatiohakuinen ja ylenmäärin kärjistävä.
-
Jännä Tavanomainen otsikointi Iltalehdeltä, sensaatiohakuinen ja ylenmäärin kärjistävä.
Korjasin virheen kirjoituksessasi.
-
http://www.eceee.org/ecodesign/products/Lot25_non_tertiary_coffee_machines
Tuossa vielä kylkiäisiksi itse teksti sekä valmistelussa esitetyt kommentit, jos joku niitä jaksaa lukea
Sen verran ainakin oli näin ei juristina mahdollisesti tulkittavissa että koskee "household and office"-koneita, joten ravintolakoneita tuo ei luonnollisesti tuntuisi koskevan. Mikä nyt sinällään espressokoneissa olisi ehkä järjettömin ajatus ikinä.
-
Jännä Tavanomainen Suorastaan tylsä otsikointi Iltalehdeltä, sensaatiohakuinen ja ylenmäärin kärjistävä.
Ei se nyt vieläkään ihan kympillä putkeen mennyt..
-
Mutta entäs suomalainen kahvikultuuri? Kahvi kuuluu perinteisesti pitää lämpimänä siinä levyllä mieluiten aamusta iltaan! Miten muuten se ummehtunut maku siihen saataisiin? Vai pitääkö suomalaisen kahvikulttuurin vaalijan nyt ostaa erillinen lämpölevy jossa sen kahvin saa oikeanmakuiseksi iltaan mennessä? Järjetöntä.
Mikrossa kun lämmittää toissa aamuisen kahvin, ni pääsee varmaan ihan hyviin tuloksiin. Huoli pois.
-
Direktiivi koskee (luonnollisesti) vain kotitalouskoneita. Yksinkertainen ratkaisu ongelmaan on nimetä laite ammattilaisvälineeksi. Samalla vältyttäneen energiatodistusten teosta yms.
Ensi vuonna Krupsit ja OBHNordicat sammuu automaattisesti, mutta hintavat tuplaboilerit ei. Joku Silvia tai Oscar ovat vähän semmoista väliinputoajamallia, niitä voi olla vaikea väittää ammattikoneiksi.
-
Mikrossa kun lämmittää toissa aamuisen kahvin, ni pääsee varmaan ihan hyviin tuloksiin. Huoli pois.
Joo, mutta kun se ei ole luonnollista. Ei kai nyt kukaan ekokuluttaja sentään koskisi ruokaan joka on säteilytetty. Mikrohan säteilee ja säteily tappaa. Epäluonnollista sellainen säteily. (http://www.nma-fallout.com/images/smilies/nuclear.gif) (http://www.nma-fallout.com/images/smilies/nuclear.gif) (http://www.nma-fallout.com/images/smilies/nuclear.gif)
-
No-joo, tää on nyt taas näitä - lehtijuttuja.
EU on absoluuttisessa asiantuntemattomuudessaan tehtaillut lähinnä poliittisista syistä, äänestäjiä miellyttääkseen ja omaa "edistyksellisyyttään" todistellen erilaisia energiansäästöön liityviä määräyksiä. Muistamme kaikki hehkulamppujen kieltämisen jokin aika sitten. Kyseessähän oli massiivinen tulonsiirto kuluttajilta lampputeollisuudelle (suurimmat hyötyjät Ranskan ja Saksan teollisuus), siis eräänlainen pakkovero.
Toinen huvittavuus on vaatia uusilta pyykinpesukoneilta 20 C:n pesuohjelmaa. Sekä pesukone- että kotitalousasiantuntijat ovat kehottaneet kuluttajia välttämään moisen pesuohjelman käyttöä. Se ei puhdista vaatteita, mutta se särkee koneen ja parhaimmillaan tekee pesukoneesta bakteerikasvattamon.
Kahvinkeitinten pakkokatkaisua perustellaan niinikään energian säästöllä. Mikä on selkeä osoitus EU:n totalitaarisesta luonteesta. Vapaassa maassa ei tehdä tuollaista. Vapaassa maassa on markkinatalous, jossa hinta ohjaa kuluttajia. Fiksu kuluttaja ei tuhlaa energiaa, koska se maksaa. Kun energian hinta nousee, se maksaa vielä enemmän ja lompakkoon ottaa kipeää. Siksi fiksu kuluttaja säästää itse energiaa, ilman totalitaarista pakkovaltaa ja kontrollointiyhteiskuntaa. Toisaalta, ehkä EU on oikeassa, ehkä Euroopassa ei ole fiksuja kuluttajia...
Mitä tuon "regulaation" tekstiin tulee, niin siihen on leivottu ohituskaista valmiiksi. Tällainen virrankatkaisu tai stand-by -tilaan nukahtaminen on pakollista, kunhan keittimen "asianmukainen käyttö" sen sallii. Mikäli automaattikatkaisu häiritsee "asianmukaista käyttöä", niin silloin automaattikatkaisua ei tarvitse asentaa. Toisekseen, noissa prosumer-laitteissa voisi olla vaikka takapanelissa kytkin: power-stand-by on/off, sillähän siitä selviää.
-
Toisekseen, noissa prosumer-laitteissa voisi olla vaikka takapanelissa kytkin: power-stand-by on/off, sillähän siitä selviää.
Voisiko? Tai siis antaako tuo esitys sellaista mahdollisuutta että tuo virrankatkaisu on optio?
-
No ainakin sellainen on paljon helpompaa sinne modata kuin PID...
-
http://faktabaari.fi/eu/valmis-tm-talouselama-ja-iltalehti-eu-pakottaa-keittamaan-vain-sen-verran-kahvia-kuin-juo-tai-juomaan-kylmaa-kahvia/
-
Onpa holtittomasti kirjoitettu tuo Faktabaarin artikkeli.
Siinä mm. todetaan että:
"Suomalaiset lehdet kertovat, että EU-komission esityksen mukaan keittimessä pitää olla katkaisuominaisuus, mutta saksankielinen teksti kuitenkin kertoo, että laite se saa olla sellainen, että sen voi kytkeä pois päältä, minkä suomalaislehdet jättivät uutisoimatta."
Se että 'laitteen voi kytkeä pois päältä' ja 'katkaisuominaisuus' kuulostavat melko samalta asialta :) itse en vielä tällä perusteella tuomitsisi väitettä fiktioksi - etenkin kun ei tässä ongelmana ole virrankatkaisu, vaan lähinnä virran päälläpysyminen.
Vai tuomitseeko Faktabaari väitteen sillä perusteella, että:
"Asetuksessa määrätään, että kahvinkeittimen tulee sammua itsestään tietyn ajan jälkeen siitä, kun varsinainen keittojakso on päättynyt. Tavallisille suodatinkahvinkeittimille “auto power off -aika” on 40 minuuttia. Markkinoille ei saa 1.1.2015 lähtien tuoda laitteita, jotka eivät täytä tätä vaatimusta. Vanhoihin laitteisiin tällä ei ole vaikutusta eli vanhaa kahvinkeitintä saa käyttää edelleen."
Niin no, entäs sitten kun se vanha Krupsi ei enää toimi??? Haetaanko vaan kellarivarastosta joku niistä sadasta sinne hamstratusta keittimestä tilalle, kuten jotkut tekivät hehkulamppujen kanssa? Ei riitä mulle nämä spekulaatiot, sääli että oma Saksan opiskeluni jäi kahteen vuoteen, mutta käsittääkseni uutisoinnissa puhuttiinkin koko ajan mahdollisista tulevaisuuden tapahtumista.
Samapa se, kuten eräässä aiemmassa viestissä jo todettiinkin: helpompaa sen ohittaminen on kuin PIDaaminen :)
-
Faktabaarin teksti ei nyt ehkä ollut selkein mahdollinen.
Bildin mukaan siis keittimessä saa olla kytkin, jolla automaattisen katkaisun voi ohittaa. Tämä tieto on nyttemmin lisätty myös Iltalehden juttuun. Iltalehti on myös muuttanut otsikon, kun eihän se taas pitänytkään paikkaansa. Juttu oli siis samanlainen ankka kuin käyrät kurkut kieltävä direktiivikin.
-
Bildin mukaan siis keittimessä saa olla kytkin, jolla automaattisen katkaisun voi ohittaa. Tämä tieto on nyttemmin lisätty myös Iltalehden juttuun. Iltalehti on myös muuttanut otsikon, kun eihän se taas pitänytkään paikkaansa. Juttu oli siis samanlainen ankka kuin käyrät kurkut kieltävä direktiivikin.
Ahaa, minähän sitten luin vasta sen muokatun uutisen - vähän ihmettelinkin, että mistä moinen vouhotus :)
-
Mutta entäs suomalainen kahvikultuuri? Kahvi kuuluu perinteisesti pitää lämpimänä siinä levyllä mieluiten aamusta iltaan! Miten muuten se ummehtunut maku siihen saataisiin? Vai pitääkö suomalaisen kahvikulttuurin vaalijan nyt ostaa erillinen lämpölevy jossa sen kahvin saa oikeanmakuiseksi iltaan mennessä? Järjetöntä.
Eikös suunnilleen saman ummehtuneen kuramaun saa mikrolla aikaiseksi? ;D Aamulla keittää, pistää termokseen tai antaa olla kylmällä levyllä ja mikrottelee tarvittaessa
-
Eikös suunnilleen saman ummehtuneen kuramaun saa mikrolla aikaiseksi? ;D Aamulla keittää, pistää termokseen tai antaa olla kylmällä levyllä ja mikrottelee tarvittaessa
Sukulaisperheen metodi: Silja line heitti joskus vanhoja pressopannuja pois, sieltä roskalavalta napattiin yksi itselle. Vasta n. kymmenen käyttövuoden jälkeen allekirjoittanut kehtasi mennä kertomaan että suodatinosan saa siitä purettua ja putsattua. Sillä pressolla keitetään kahvia, puruja n. neljäsosapannu, vettä täyteen, uuttoaika 10-15min. Purut luonnollisesti säilytetty kauniissa kukkakuvioisessa purkissa keittiön pöydällä, uudet purut kaadettu vanhojen päälle ja vähän heiluteltu että sekoittuu. Kahvi keitetään aamulla, se seisoo pöydällä seuraavaan aamuun asti jolloinka sitä mikrotetaan, joukkoon loraus maitoa ja sitten hämmästellään kun on niin hyvää, miksi vieraille ei maistu? No kas, oli unohtunut laukkuun murukahvipurkki, just ehdin pahimpaan kofeiininhimoon hörppimään sitä, ei vaan voi kahta kupillista peräkkäin juoda...
-
Sukulaisperheen metodi: Silja line heitti joskus vanhoja pressopannuja pois, sieltä roskalavalta napattiin yksi itselle. Vasta n. kymmenen käyttövuoden jälkeen allekirjoittanut kehtasi mennä kertomaan että suodatinosan saa siitä purettua ja putsattua. Sillä pressolla keitetään kahvia, puruja n. neljäsosapannu, vettä täyteen, uuttoaika 10-15min. Purut luonnollisesti säilytetty kauniissa kukkakuvioisessa purkissa keittiön pöydällä, uudet purut kaadettu vanhojen päälle ja vähän heiluteltu että sekoittuu. Kahvi keitetään aamulla, se seisoo pöydällä seuraavaan aamuun asti jolloinka sitä mikrotetaan, joukkoon loraus maitoa ja sitten hämmästellään kun on niin hyvää, miksi vieraille ei maistu? No kas, oli unohtunut laukkuun murukahvipurkki, just ehdin pahimpaan kofeiininhimoon hörppimään sitä, ei vaan voi kahta kupillista peräkkäin juoda...
Ah, pressoa kaupan suodatinjauhatuksesta :)