Minä en olisi kovin huolestunut 40s uutosta. Joskus selkeillä filtteripaahdoilla lorottelen vähän pidempiäkin uuttoja ongelmitta, mutta toki distribuution tulee olla kondiksessa eikä vaan vähän sinnepäin. Muuten voi kyllä helposti kanavoida. Jos uutto blondaa aivan liian aikaisin, niin silloin on syytä puuttua asiaan (tai tietysti, jos/kun maku ei ole kohdillaan).
Mun näkemykseni mukaan 25s uutto toimii lähinnä silloin, kun käytössä on perinteisen italialaisen tyylisiä papuja/paahtoja.
Taannoin eräskin takavuosien SM-barista kertoi, että Aasiassa aikoinaan käydessään paikalliset baristat valuttivat tosi vaaleista paahdoista lähes minuutin essoja ja että ne olivat taivaallista nektaaria. On sitä tullut kokeiltua itsekin - ja sitten kun se toimii, niin se kyllä toimii.
Itse annostelen koppaan (VST18) yleensä jotain 16-18g väliltä. 12g tuntuu aika pieneltä kun perinteinen italoessokin on jo 14g, saati sitten 'kolmannen aallon' essoihin verrattuna. Toki papujen/veden suhteestahan siinä on lopulta kyse, mutta melko hienoksi saa jo jauhaa, että 12g:n annoksella 1:2 uutto valuu sen 40 sekuntia.