Tämä on mielenkiintoinen ikuisaihe. En ole ammattilainen edelleenkään, mutta onnistun jotenkin seuraavilla tavoin.
- koneessa kunnolla potkua, itsellä Oscar (9+ bar)
- punaista kylmää maitoa
- kone lämpenee 45 min (kahva kiinni)
- ennen vaahdotusta tikku tyhjäksi vedestä
- tikku vähän kallelleen
- kannu vähän kallelleen
- 2 sekuntia ilman lisäystä sihisevällä äänellä
- loput tikku par kolme senttiä pinnan alla vähän lähempänä jotain reunaa (tämä voi olla taikauskoa)
- kun ei kestä hyvin pitää kannua kädessä, whirlpool seis.
- koko vaahdotus kestää noin 8 sekuntia (2dl), täysi volyymi alusta loppuun
- kannu odottamaan ihan rauhassa matolle, jopa 30 sekuntia
- kopautus mattoon tasaisella pohjalla, jotta viimeisetkin kuplat poistuvat
- alkaa kiillottaminen: maitoa pyöritetään kannussa kahvasta pitäen hallitusti useita sekunteja mattoa vasten, jotta aine sekoittuu ja näyttää kattomaalilta
- kaatoa varten peukalo ja keskisormi kannun reunoille
- aluksi kaato kallistettuun kuppiin aika keskelle kahvia, täyttymisen lähestyessä takareunaan ja nokka lähelle pintaa.
- tasainen kaato jatkuu, nokalla heilutetaan kuvio kaadettavalla maidolla
Saa kritisoida, ja opin mielelläni parempia tekniikoita. Noilla onnistuu itselläni niin ettei aina tule naamapalmu ensimmäisenä mieleen. Kelpaa perheellekin.
Sent from my iPad using Tapatalk