Jos palais taas hetkeks tänne ja shottien pohdintaan...
Eilen tapahtui kummia, vaihdoin tuplasihdin sinkkuunn (joka on jossain sinkun ja tuplan välimaastossa), ja vanhasta muistista napautin rockya pari napsua kireämmälle. Tarkoitus oli siis tehdä itselle sinkku espresso, kun vaimo ei halunnut...
Noh, koneet tulille ja uutto käyntiin. Alku tuli lirui nätistä paksuna kahvina pihalle, mutta puolessa välissä rupes näyttään hieman liian nopealta. Nopealla matikalla tein hätäratkaisun (kun en jaksanut myllyä säätä ja uutta shottia tehdä) ja väänsin höyryventtiiliä auki sen verran että kaffenoro rauhoittui. Pääsin 30s uuttoon ja uuttosuhdetta en punnaillut, mutta lienee jossain 45-50% kohdilla, mutta siitä viis. Shotti itsessään oli yksi parhaista ikinä! Monsoon malabarit oli papuna ja shotti mitä mainion. Yleensä sokeritonta espresso tulee makusteltua aika rauhallisesti, mutta tuo katosi aika noileeta
Tänään toistin kokeilumielessä saman tempun, ja toden totta, ei aivan yhtä jumalaista tullut, mutta erittäin hyvä nytkin. Olen noita paineprofiilijuttuja täältäkin selaillut, mutta tätäkö siinä haetaan? Kitkerää makua ei ollut häivähdystäkään tällä kikkailulla. Ainoastaan ihanan samettista tummaa kahvia.
Onko muilla kokemuksia tälläisestä? Vai mielikuvituksenko tuotetta taas...