Mielestäni Ikean luomu-papu oli ihan ok, kunhan sen valmisti huolella. Nämä halvat pavut tuntuvat olevan todella nirsoja ja on melkein mahdoton suositella mitään oikeaa tapaa koska jokaisen omat laitteet/tavat/tottumukset/olosuhteet luovat sen lopullisen kokemuksen.
Kokeilkaahan joskus syödä hyviä pahkinöitä. Ensin kun mutustelee sisällä ja sitten siirtyy ulos pähkinä suussaan ulos, on makuaistimuksessa aika iso ero. Sama ilmiö toimii todella monella muullakin elintarvikkeella, sikareilla, viskeillä, kurkkuvoileivällä jne.. Ilmankosteudella, happipitoisuudella, lämpötilalla ja muilla on yllättävänkin iso vaikutus elämysten aistimiseen. Tämä ilmiö oli omilla laitteillani selkeä kun noista Lidlin pavuista kahvia keittelin. Minulla se toimii vain kesäisin ja cappucinona, tiukka ristretto ja ei kovin kuuman maidon kanssa. Erityisen hyvin se tuntui toimivan piparkakkujen ja inkiväärikeksien kanssa. Näin se vain omalla kohdallani menee vaikeksi kun halvoilla pavuilla pelaa. ne vaativat onnea, kokeilua ja todella usein johtavat silti pettymykseen.
Itse olen ollut tyytyväinen Löfsbergin Lila Crescendoon pressolla ja kun sen makeuttaa tummalla siirapilla saa siitä todella kelvollisen mustan kahvin.