Eli mielipiteitä/käyttökokemuksia kyseisestä espressokeittimestä? http://prisma.s-verkkokauppa.fi/fi/prisma/delonghi-ec680-espressokeitin
Siinä on ThermoBlock ja paineistettu kahva. Molemmat yleisesti kirosanoja esimerkiksi kaltaisestani kahvisnobista.
ThermoBlockin ongelma on sen suuri lämpötilavaihtelu johon ei voi itse paljoakaan vaikuttaa. Arpapeliä miten kuumana vesi tulee ja se vaikuttaa paljon kahvin makuun. Välillä vaan tulee ihan luokattoman huonoja kahveja ja välillä ei. Lisäksi kun laatu vaihtelee kupista toiseen, niin muiden säätöjen vaikutusten tutkiminen on todella vaikeaa.
Paineistettu kahva taas.. noh.. Omassa keittimessäni voi käyttää joko paineistamatonta tai paineistetua sihtiä ja ei tuolle paineistetulle ole ollut käytännössä mitään käyttöä, kun se on vaan niin paljon huonompi. Yksi hyvä puoli sinä silti on ja se on että huonolla jauhatuksella tulee silti edes siedettävää kahvia, kun taas ilman paineistusta jauhatuksen on oltava hyvinkin lähelle kohdillaan tai tulos on juomakelvotonta.
Emäntä kokee aamuisin mutteripannun liian hitaaksi vaihtoehdoksi, niin oisko tuollainen nopea peli? Tulisi lähinnä siis aamuisin käytettäväksi ja iltaisin töiden jälkeen korvaamaan tuon cupsolon, ja olis tarkoituksena valmistaa niin espressoa kuin lattea itse jauhetuista pavuista.
ThermoBlockin hyvä puoli on sen nopeus. En silti olisi varma että voittaako se mutteria nopeudessa. Jos yhdelle tekee, niin siinä ja siinä. Joku Gaggian Evolution joka on pieni boilerikone lämpiää miltei siinä missä ThermoBlock konekkin, mutta tarjoaisis enemmän laatua, tasalaatua ja mahdollsisuuksia jos tahtoo kahvejaan vielä parantaa. Toisaalta koen sen kyllä silti hankalammaksi kuin mutteripannun aamutoiminnassa.
Myllyksi olen ajatellut käsikäyttöisistä joko Peugeotia tai Zassenhaussia tai sähköisistä perus Krupsia, Wilfaa, C3 tai Nivonaa. Riittääkö näissä myllyissä hienouden säätö tuota Delonghia ajatellen?
Delongissa on paineistettu kahva, joten kyllä sen kanssa pärjää vähän karkeammallakin jauheella. Eli sille sopisi joku Wilfakin. Käsikäyttöiset ovat toki viitseliäisyyslaji espressokarkeudella. Todella kovaa työtä luvassa. Todella harva oikeasti jaksaa ja kahvinteko jää ja koneet pölyttyvät.
Jos ostat paineistamattoman kahvan (tai sihdin) sisältävä koneen, niin nuo Krupsin ja Wilfan kaltaiset eivät riitä.
Saa ja myös pitää ehdottaa parempia espressokeittimiä max 450e!
Jos nopeus on merkityksellistä, niin Gaggian pikkuboileriset koneet (Pure, Color, Evolution) tulisivat kyseeseen. Gaggiaan käyvät sekä paineistetut, että paineistamattomat suodattimet. Se Silvia olisi tietysti myös hyvä, mutta kuumeenee kyllä pidempään.
Silti olen vähän sitämieltä, että jos se mutteri tuntuu liian hankalalta ja hitaalta aamuisin, niin ei mikään espressokone tuo autuutta siien tilanteeseen.
Jos kahvi hifistely kiinnostaa yhtään pidemälle, niin harkitsisin boilerikonetta ilman paineistettua kahvaa. Jos taas ei, niin itse varmaan päivittäisin tuon Capsulon mielummin nespresson koneeseen, joka on paljon parempi. Eihän se toki sama asia ole kuin espresokoneet mutta itse melkein mielummin joisin niitä kuin säätäisin hirveästi paineistetun kahvan ja ThermoBlockin kanssa saaden kuitenkin vähemmän hyvää kahvia. Makuasioita toki viimekädessä.